Надстройте до Windows 8 стъпка по стъпка

Надстройте до Windows 8 стъпка по стъпка
Надстройте до Windows 8 стъпка по стъпка
Anonim
Windows 8
Windows 8

Ако имате компютър с оригинален Windows, можете да се насладите на най-новото издание на "windows" за малко пари. Microsoft подготви преференциални условия за потребители, които искат да преминат към Windows 8. Системата във версията Pro може да бъде закупена за 129 PLN бруто. Ако искате да знаете как да актуализирате и какво да запомните, не забравяйте да прочетете това ръководство.

В началото важна информация за хората, които са закупили нов компютър. В този случай офертата за надграждане е още по-добра. Хардуерът на Windows, закупен между 2 юни 2012 г. и 31 януари 2013 г., отговаря на условията за надграждане на цена на дребно от 69 PLN. Офертата е предназначена само за индивидуални клиенти, които ще закупят квалифициран компютър. Предприятията не могат да използват промоцията. Отговарящ на изискванията компютър е нов компютър, закупен по време на промоционалния период с валиден сертификат за автентичност и Windows 7 продуктов ключ, предварително инсталиран на една от следните системи: Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional или Windows 7 Ultimate. Подробности за тази оферта можете да намерите на уебсайта на Microsoft.

Да се върнем към офертата за хора, които не са закупили нов компютър, но биха искали да надстроят системата си до Windows 8 Pro. Офертата е достъпна за потребители на компютри с Windows 7, Windows Vista или Windows XPсъс Service Pack 3 (SP3). Промоцията е валидна от 26 октомври 2012 г. до 31 януари 2013 г.включително. Лицензът за надстройка ви позволява да инсталирате Windows 8 Pro само на компютър с валиден базов лиценз.

За да проверите дали компютърът ще работи с Windows 8, използвайте безплатния инструмент Windows 8 Upgrade AssistantПрограмата сканира компютъра, за да провери дали е готов за Windows 8 и след това създава отчет за съответствие и предоставя незадължителни действия за закупуване, изтегляне и инсталиране на системата. Струва си да добавим, че ако компютърът ви има инсталиран Windows 7, файловете, приложенията и настройките ще бъдат лесно прехвърлени към Windows 8. Ако компютърът ви работи с Windows XP или Windows Vista, ще трябва да преинсталирате приложението след надстройката.

Компютърът, на който трябва да бъде инсталиран Windows 8, трябва да отговаря на следните изисквания:

  • Процесор:1 GHz или по-бърз с поддръжка на PAE, NX и SSE2 (повече информация)
  • RAM:1 GB (32 бита) или 2 GB (64 бита)
  • Място на твърдия диск:16 GB (32-бита) или 20 GB (64-бита)
  • Графична карта:Microsoft DirectX 9 с WDDM драйвер

Изтеглете и стартирайте помощника за надстройка на Windows 8. Първата стъпка ще бъде да проверите съвместимостта на устройствата и приложенията. Този процес може да отнеме няколко минути.

Помощник
Помощник

След като процесът на сканиране приключи, инструментът ще покаже информация за съвместимостта на отделните приложения и устройства.

Помощник
Помощник

Ако искате да разберете кои устройства или приложения могат да причинят проблеми след актуализиране, щракнете върху Вижте подробности за съвместимост. Подробен отчет за съответствие ще се появи в нов прозорец.

Подробности за съвместимостта
Подробности за съвместимостта

Затворете прозореца с подробности за съвместимостта и щракнете върху Напред. На следващия екран можете да решите кои елементи да запазите след надграждане до Windows 8. В Windows 7 можете да запазвате системни настройки, лични файлове и приложения. Въпреки това, ако актуализираме от XP или Vista, ще е необходима чиста инсталация.

Помощник
Помощник

Ако компютърът е съвместим с Windows 8, на следващия екран трябва да се появи оферта за надграждане за 129 PLN. На този етап можете да поръчате електронна версия на системата. Ако искате да закупите надстройка, щракнете върху Поръчка.

Помощник
Помощник

В картата за поръчка можете допълнително да изберете DVD носител за 63,99 PLN. Стандартно системата ще се доставя в електронен вариант, което означава, че след закупуване трябва да изтеглите образа на системата (около 2GB). За да продължите, щракнете Завършете покупката.

Помощник
Помощник

Един от последните елементи при извършване на поръчка е попълването на данните за фактурата. Струва си да попълните всички полета, като специално внимание трябва да се обърне на имейл адреса. Защо? Системният ключ и инструкциите за изтегляне на електронната версия ще бъдат доставени в обречената пощенска кутия.

Помощник
Помощник

Следващият екран ви позволява да определите формата на плащане. За съжаление в това отношение Microsoft не е предвидила възможност за плащане чрез бърз електронен превод (напр. чрез PayU). Имаме обаче възможност за плащане с кредитна карта или чрез PayPal.

Помощник
Помощник

След плащане ще бъде генериран продуктов ключ. Интересното е, че закупеният продукт може да бъде изтеглен директно от Асистента (цялото тежи около 2GB). Готовият образ на системата трябва да се запише на DVD или да се създаде стартиращо устройство от преносима памет. Подробна информация за тази дейност можете да намерите в това ръководство. Препоръчваме официалния инструмент за изтегляне на USB / DVD на Windows 7, за да създадете инсталационна програма на USB памет.

Ако сте успели да закупите и инсталирате Windows 8, не забравяйте да споделите впечатленията си от използването на системата в коментарите.

Популярна тема