Windows 7: персонализирани преки пътища в прозореца "Запиши като"

Windows 7: персонализирани преки пътища в прозореца "Запиши като"
Windows 7: персонализирани преки пътища в прозореца "Запиши като"
Anonim
Windows
Windows

Когато записвате файлове, особено тези, изтеглени от интернет, не забравяйте да изберете дестинация. По подразбиране в прозореца Запиши като се появяват преки пътища към Моите документи, Работен плот и т. н. Това ръководство предоставя информация как да добавите пряк път към всяка папка на вашия твърд диск. Край на досадното търсене на място за запазване.

Забележка! Модификацията е безопасна, но винаги трябва да сте внимателни, когато редактирате системния регистър на Windows. Можете да архивирате регистъра, като изберете Файл от менюто, след това Експорт. Въведените промени могат лесно да бъдат премахнати

Запазване като преки пътища
Запазване като преки пътища

Отворете Старт меню и въведете regedit, след което натиснете ENTER. Разширете клоновете HKEY_CURRRENT_USER,Софтуер,Microsoft,Windows,CurrentVersion и накрая Правила. Проверете клона Политики за ключ с име Comdlg32. Ако не, щракнете върху Политики, след което изберете Ново и Ключ. Въведете името Comdlg32и щракнете върху ENTER.

Запази като
Запази като

Сега щракнете върху втория бутон на мишката върху ключа, който току-що създадохте Comdlg32, изберете Нов и Ключ. Този път въведетеPlacesbar .като име

спаси 3
спаси 3

От списъка вляво изберете клавиша Placesbar, след което в дясната част на прозореца щракнете с втория бутон на мишката и изберете Нов и Стойност на низ . Въведете иметоPlace0.

спаси 4
спаси 4

Щракнете двукратно върху елемента Place0, който току-що създадохте, и въведете пътя до папката или устройството, които да се показват в Запиши катопрозорец.

спаси 5
спаси 5

Следващите съкращения се добавят по същия начин, просто изберете Ново и Стойност на низ и въведете като името Place1,Place2и т.н. Промените ще бъдат видими веднага, не е необходимо да рестартирате компютъра си.

Горната промяна ще премахне преките пътища за компютър, работен плот по подразбиране от прозореца Запиши като. Разбира се, те могат да бъдат възстановени. От контекстното меню изберете Ново и DWORD стойност. Имената са същите като за низови стойности, т.е. Place1. Щракнете двукратно върху създадения елемент и въведете едно от числата от списъка по-долу (числовата стойност представлява даденото местоположение):

Популярна тема