Windows 8: закачете произволен файл към началния екран

Съдържание:

Windows 8: закачете произволен файл към началния екран
Windows 8: закачете произволен файл към началния екран
Anonim
Windows 8 с плочки
Windows 8 с плочки

Наскоро ви показахме как да промените страничната лента в Windows 8. Този път ще разгледаме началния екран на Modern UI. С настройките по подразбиране само определени файлове могат да бъдат закачени на този екран. Както обикновено, малка модификация на регистъра е достатъчна, за да се създаде плочка от всеки файл.

Забележка! Модификацията е безопасна, но винаги трябва да сте внимателни, когато редактирате системния регистър на Windows. Можете да архивирате системния регистър, като изберете File -> Export от менюто. Въведените промени могат лесно да бъдат премахнати

Отворете всеки текстов редактор, той може да бъде стандартният Notepad. Поставете следния текст в редактора.

Windows Registry Editor версия 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT \\ shell \ pintostartscreen] "MUIVerb"="@ shell32.dll, -51201" "NeverDefault"="" Описание "=" @ shell32.dll, -51202 "" MultiSelectModel "=" Единичен"

[HKEY_CLASSES_ROOT \\ shell \ pintostartscreen \ command] "DelegateExecute"="{470C0EBD-5D73-4d58-9CED-E91E22E23282}"

След това изберете Файл и Запазване като. Въведете произволно име, което завършва с .reg, може да е pin.reg. Папката за запазване няма значение, файлът ще е необходим само веднъж, след което можете да го изтриете.

Създавайте.reg файлове в Windows
Създавайте.reg файлове в Windows

Двукратното щракване върху него ще създаде файла точно сега. Ако се появи прозорецът Контрол на потребителските акаунти, изберете Да. След това ще бъдете попитани дали искате да продължите, изберете разбира се Да.

2
2

Готово, можете да изтриете.reg файла, който току-що създадохте. Промените се виждат веднага, не е необходимо да рестартирате компютъра си. Щракнете с втория бутон на мишката върху който и да е файл, ще видите опцията Pin to Start Screen.

3
3
4
4

Връщане назад

Премахването на опцията Pin to Start Screen от контекстното меню на всички файлове няма да отнеме много време. Стартирайте Registry Editor, за да направите това, въведете regedit в Finder на файлове и приложения. Друга възможност е да отворите Run(бутон Windows + R) и също така да въведете regedit. Ще се появи предупреждение, щракнете разбира се Да.

Image
Image

Разширяване на клона HKEY_CLASSES_ROOT, след това(знак звездичка) и накрая shell. Изтрийте ключа с име pintostartscreen. Промените ще бъдат незабавно видими в системата, елементът в контекстното меню няма да бъде показан. Плочките от началния екран обаче трябва да бъдат премахнати ръчно.

6
6

Популярна тема