Непрекъснат инкогнито режим в уеб браузъра

Съдържание:

Непрекъснат инкогнито режим в уеб браузъра
Непрекъснат инкогнито режим в уеб браузъра
Anonim
блокиран
блокиран

Режимът инкогнито ви дава пълна поверителност, докато сърфирате в мрежата. След приключване на сесията не оставяме никакви нежелани следи и браузърът не помни историята и данните за влизане. Излишно е да казвам колко полезна е тази опция в някои случаи. Но какво да направите, за да накарате режима инкогнито да се включи автоматично, когато започнете да работите с браузъра? Този урок го обяснява стъпка по стъпка.

Когато избирате тази опция обаче, не забравяйте, че личните данни няма да бъдат запазени от браузъра и ще трябва да ги въвеждаме отново всеки път. Това е неудобно в дългосрочен план, но в някои случаи използването на такъв трик е безценно.

Google Chrome

За да активирате непрекъснат режим инкогнито в Google Chrome, трябва да промените прекия път на програмата. Първо намираме прекия път, с който включваме Google Chrome (най-често той е на работния плот или е закачен в долната лента на задачите). Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Свойства".

инкогнито 1
инкогнито 1

В полето "Целеви елемент" добавете '-incognito' (без апострофи) в края на реда и след това потвърдете промените, като щракнете върху бутона OK.

инкогнито 2
инкогнито 2

Google Chrome вече ще се включва автоматично в режим инкогнито. Не забравяйте обаче да използвате точния пряк път, който сме променили. Ако се използва друг, програмата ще стартира в нормален режим.

Mozilla Firefox

В случая с Mozilla Firefox въпросът е много по-прост, тъй като браузърът разполага с тази функция от ниво опция. За да го активирате, щракнете върху бутона Firefox, намиращ се в горния ляв ъгъл на браузъра и изберете "Опции".

инкогнито 3
инкогнито 3

Отидете в раздела "Поверителност" и изберете "Firefox няма да помни хронология" от падащото меню.

инкогнито 4
инкогнито 4

Отсега нататък браузърът ще се държи по същия начин като в режим инкогнито, въпреки че външният му вид няма да ни информира за това.

Internet Explorer

Internet Explorer, подобно на Google Chrome, изисква добавяне на команда към прекия път на програмата. Първо, намерете прекия път (най-често той е на работния плот или е закачен в долната лента на задачите) и щракнете с десния бутон върху него, като изберете "Properties".

инкогнито 5
инкогнито 5

В края на реда "Target" добавяме '-private' (без кавички) и след това потвърждаваме промените с бутона OK.

инкогнито 6
инкогнито 6

Internet Explorer вече ще стартира в режим "инкогнито". Не забравяйте обаче да използвате точния пряк път, който сме променили. Ако се използва друг, програмата ще стартира в нормален режим.

Opera

В случая с Opera ситуацията е подобна. Първо намерете прекия път на програмата (най-често той е на работния плот или е закачен в долната лента на задачите) и щракнете с десния бутон върху него, като изберете "Properties".

инкогнито 7
инкогнито 7

В края на реда "Target" добавяме '-newprivatetab' (без кавички) и след това потвърждаваме промените, като щракнете върху бутона OK.

инкогнито 8
инкогнито 8

Opera вече ще работи в режим инкогнито. В случая с този браузър обаче трябва да се помни, че отварянето на нов раздел по традиционния начин ще превключи към нормален режим. За да останете инкогнито, използвайте опцията "Нов личен раздел".

Популярна тема