Windows 8: Стартирайте в безопасен режим

Windows 8: Стартирайте в безопасен режим
Windows 8: Стартирайте в безопасен режим
Anonim
Windows 8
Windows 8

Windows 8 донесе различни промени, повече или по-малко важни за потребителите. В последната версия, наред с други, начин за достъп Настройки за стартиране на Windows(по-рано Разширени опции за стартиране). По-напредналите любители със сигурност ще си спомнят, че в по-старите версии на "windows" беше достатъчно да натиснете клавиша F8 по време на стартиране. Ето бърз начин за достъп до разширените режими на стартиране в Windows 8.

Отворете страничната лента, като поставите курсора над десния край на екрана, след което изберете Настройки. Като алтернатива можете да използвате клавишната комбинация: Windows + i (за повече клавишни комбинации за Windows 8 вижте това ръководство). Щракнете върху Бутон за захранване,задръжте клавиш SHIFT и изберете Рестартиране.

Image
Image

Ще видите три опции за избор, разбира се щракнете върху Решете проблема.

Image
Image

Сега отидете на елемента Разширени опции, можете да използвате там, наред с други от възстановяване на системата, команден ред.

Image
Image

За да стартирате компютъра си например в безопасен режим, трябва да наберете Настройки при стартиране и след това Рестартиране.

Image
Image

Компютърът ще се рестартира, но ще бъдете попитани в какъв режим искате да стартирате (трябва да изберете съответния номер от клавиатурата).

Популярна тема