Деактивирайте автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове в уеб браузъра

Съдържание:

Деактивирайте автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове в уеб браузъра
Деактивирайте автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове в уеб браузъра
Anonim
икона на играч
икона на играч

Потребителите на Интернет, които често използват Youtube, знаят много добре колко натоварващи могат да бъдат автоматично възпроизвежданите видеоклипове. Това е особено забележимо, когато отворим няколко прозореца и след това възпроизвеждаме всеки клип. При повече отворени раздели не знаем точно кой филм се играе в момента, което може да доведе до нервна ситуация. Както се оказа, деактивирането на тази досадна функция е много лесно.

Можем да променим настройките на уеб браузъра по такъв начин, че възпроизвеждането да става само след като щракнем.

Google Chrome

Google Chrome изисква промяна на една опция. За да направите това, в адреса на браузъра въведете: chrome: // chrome / settings / content

auto1
auto1

Ще се появи прозорец, в който трябва да намерите подкатегорията "Plugins" и след това да активирате опцията "Click to run".

auto2
auto2

Потвърдете промените с бутона OK. Отсега нататък нито едно видео няма да се възпроизвежда автоматично след въвеждане на връзката.

Opera

В случая с Opera ситуацията е подобна. За да промените стандартните настройки, щракнете с левия бутон върху менюто "Opera", което се намира в горния ляв ъгъл на браузъра, след което изберете "Настройки" и "Предпочитания".

auto3
auto3

След това отидете в раздела "Разширени" и изберете "Съдържание" от лявото меню. За да деактивирате автоматичното пускане, проверете опцията „Активиране на добавки само при поискване“. Потвърдете промените, като щракнете върху бутона OK.

auto4
auto4

Отсега нататък филмите ще се включват само след като щракнем.

Mozilla Firefox

Mozilla Firefox не предлага опцията за деактивиране на автоматичното пускане от ниво настройки, но е достатъчно да инсталирате подходящия плъгин, за да постигнете желания ефект. За целта включваме браузъра и отиваме на този адрес. След това щракнете върху опцията „Добавяне към Firefox“.

auto6
auto6

Изберете опцията "Инсталиране"

auto7
auto7

След това рестартирайте браузъра, като използвате бутона отляво.

auto8
auto8

Отсега нататък всеки филм ще изисква да щракнете върху него, преди да го пуснете.

Популярна тема