Трикове за въвеждане на текст

Трикове за въвеждане на текст
Трикове за въвеждане на текст
Anonim
дума 2013-1
дума 2013-1

Хората, които прекарват много време в работа с различни текстообработващи програми, знаят много добре колко натоварващи и дразнещи могат да бъдат някои дейности, свързани с обработката и форматирането на написаното от нас. Както се оказа, Windows ви позволява да извършвате някои операции с прости клавишни комбинации. В това ръководство представяме най-полезното в ежедневната работа с текст.

Забележка: Всички примери по-долу работят в Microsoft Word, но повечето от тях са универсални и следователно съвместими с други текстообработващи програми.

1. Бързо изтриване на цели думи: Нормалното използване на клавиша Backspace води до изтриване на един знак. Следователно изтриването на дълга дума с правописни грешки може да бъде изключително натоварващо. За да изтриете цялата дума наведнъж, използвайте клавишната комбинация Ctrl+ Backspace

2. Бързо преместване на курсора между думите: Същото важи и за преместване на курсора. Натискането на съответната стрелка ще го накара да скочи едно поле встрани, което обикновено не е необходимо. Вместо да използвате мишката, просто използвайте клавишната комбинация Ctrl+ стрелка за посокаНатискането на курсора наляво или надясно ще премине към предишната или следващата дума, и посоката нагоре и надолу се използва за прескачане между цели абзаци.

3. Горен и долен индекс: Създаването на индекс е особено обезпокоително, тъй като потребителят трябва да се разсее от писането, за да намери специална функция в текстов редактор. Оказва се обаче, че е достатъчно да поставите курсора върху съответната дума и след това да използвате клавишната комбинация Ctrl+ =(за индекс) или Ctrl +Shift += (за горен индекс).

редактор на трикове_1
редактор на трикове_1

4. Поставяне на текст без форматиране: Много програми за редактиране на текст (напр. Google Документи) запазват оригиналното форматиране, когато се копират (напр. шрифт, цветове, хипервръзки), което трябва да бъде коригирано ръчно по-късно, за да се адаптира към вашите изисквания. Това се случва, когато използвате Ctrl+ V ненужно форматиране с помощта на комбинацията Ctrl+ Shift +V Разликата е по-долу:

Популярна тема