Thunderbird: Конфигурация на пощенски клиент

Thunderbird: Конфигурация на пощенски клиент
Thunderbird: Конфигурация на пощенски клиент
Anonim
logo-thunderbird-5
logo-thunderbird-5

Всички видове програми за електронна поща са много полезни инструменти, които улесняват работата ни и правят работата с електронна поща изключително проста. Конфигурирането на имейл клиента обаче не е най-лесното. В този урок ви показваме как правилно да конфигурирате имейл акаунт в Mozilla Thunderbird.

Thunderbird е безплатна програма за електронна поща. Можете да го изтеглите от нашата секция за изтегляне.

След стартиране на програмата, приложението трябва автоматично да покаже прозореца за конфигурация. Ако това не се случи, отидете в раздела "Локални папки" и след това изберете "Създаване на нов акаунт".

гръм1
гръм1

Програмата ще ни попита дали искаме да създадем нов имейл акаунт. Натиснете бутона "Пропускане и използване на съществуващ имейл адрес".

гръм2
гръм2

В следващия прозорец въведете името и фамилията или псевдонима, който искаме да се показва в подписа на съобщението (това може да бъде конфигурирано по-късно). Предоставяме имейл адреса, който искаме да конфигурираме, и паролата. Натиснете "Продължи".

гръм3
гръм3

Програмата автоматично ще се опита да открие настройките на нашата пощенска кутия. В някои случаи обаче ще трябва сами да зададете индивидуални опции.

гръм4
гръм4

Ако искате да проверите настройките, натиснете бутона "Разширена конфигурация". Ще видим колони със свойства, които можем да променим според данните, които трябва да ни бъдат предоставени от оператора на нашата услуга за имейл акаунт.

гръм5
гръм5

Когато всичко е въведено правилно, натиснете бутона "Готово". Програмата ще провери дали може да се свърже със сървъра. Забележка: Струва си да проверите опцията за оставяне на съобщения на сървъра в настройките на акаунта. За да направите това, отидете в настройките.

гръм6
гръм6

След това отидете в раздела „Настройки на сървъра“и изберете опцията „Оставете копие на съобщението на сървъра“и „Докато съобщението не бъде изтрито“. Благодарение на това ще имаме достъп до електронна поща и от други програми или директно през уеб браузър.

Популярна тема