Ремонт на флаш устройство: дискът е защитен от запис

Ремонт на флаш устройство: дискът е защитен от запис
Ремонт на флаш устройство: дискът е защитен от запис
Anonim
химилка
химилка

Устройствата, свързани към USB, също изпитват различни видове повреди. Някои от тях обаче са продиктувани от настройката на производителя, което се изразява в лаконично съобщение за невъзможност за запис на диска поради защита. В този урок ви показваме как да коригирате тази грешка.

Всяко флаш устройство е направено от определен тип чип. Като знаем версията му, можем да изтеглим програма, която отключва или поправя флаш паметта. Следователно, първо трябва да знаем данните за нашия преносим диск. За да направим това, изтегляме програма, наречена Chip Genius, която е в нашата база данни с файлове. Преди да стартирате приложението, свържете дефектното USB флаш устройство към компютъра. Включваме програмата - тя ще открие свързани устройства. От списъка намираме нашия сменяем диск (предшества се от буква на устройство).

гений1
гений1

Прочетете стойностите Доставчик на контролера и Номер на част на контролераот колоната. Това са данни, които ще ни помогнат да определим вида на чипа и производителя.

гений2
гений2

Ако програмата не може да даде горните стойности, обърнете внимание на полетата VID и PID. Благодарение на тях можем да определим и типа чип.

гений3
гений3

След това отиваме на специална страница, където можете лесно да определите вида на чипа и да разберете името на възможна програма, с която ще направим промени. Уебсайтът е на руски, но можете да навигирате в него интуитивно, без да знаете езика. Отиваме на този адрес. След това в полето номер 1 въведете стойностите Доставчик на контролера и Номер на част на контролера. Ако обаче не ги знаем, използваме VID и PID стойностите, като ги въвеждаме в поле номер 2.

гений4
гений4

След въвеждане и потвърждение ще се появи списък с възможности. От дясната страна можете да видите имената на програмите, които се използват за модифициране на флашката на нашия чип. В нашия случай това е Umptool_V1.9.5

гений5
гений5

Трябва да се помни обаче, че в случай на други устройства тази програма ще бъде различна, затова не даваме точната процедура, а само представяме демонстративен ремонт с помощта на примера на Umptool.

След като прочетете името, потърсете дадена програма в Интернет, изтеглете и инсталирайте. След като активираме очите си, се появява менюто. Оставяме настройките по подразбиране и натискаме бутона "Старт", за да започнем да флашваме диска (другите програми трябва да изглеждат подобно).

гений6
гений6

Тази операция може да отнеме няколко минути. След това време нашата флашка трябва да се отключи. Все пак трябва да се има предвид, че проблемите с преносимите устройства не винаги са резултат от софтуерна неизправност. Често те са и технически повреди, които не можем да поправим сами.

Популярна тема