Windows 8.1: Изключете горещите ъгли

Windows 8.1: Изключете горещите ъгли
Windows 8.1: Изключете горещите ъгли
Anonim
Windows8-1 стартира
Windows8-1 стартира

Windows 8.1 има много интересни функции, свързани с интерфейса с плочки, но те могат да бъдат неудобство за потребителите, които прекарват по-голямата част от времето си на класическия екран на работния плот. Когато стартираме приложението на цял екран или просто по време на интензивна работа в системата, можем случайно да активираме страничната лента (charm bar) или списъка с приложения, като преместим курсора в десния или левия ъгъл. В това ръководство ви показваме как да се предпазите от него.

1. Windows 8.1 предлага възможност за деактивиране на зоните за активиране в десния и левия ъгъл на екрана. За да направите това, щракнете с десния бутон върху лентата на задачите и след това изберете "Свойства".

деактивиране на чара_1
деактивиране на чара_1

2. В раздела "Навигация" премахваме отметката от първите две опции. Благодарение на това нито списъкът с активни приложения, нито лентата с препратки ще бъдат показани, когато задържите десния или левия ъгъл на екрана.

деактивиране на чара_2
деактивиране на чара_2

3. Това обаче не означава, че ще загубим пълен достъп до тези функции. За да извикате лентата с препратки, просто натиснете клавишната комбинация Windows + C, докато промяната на приложението е Windows + TAB.

Популярна тема