Разделете екрана си на зони

Разделете екрана си на зони
Разделете екрана си на зони
Anonim
Разделете екрана на зони
Разделете екрана на зони

Expi Desktop Manager е малка програма, която ви позволява бързо да организирате отворените прозорци. Приложението разделя екрана ни на зони със зададени клавишни комбинации. След това натиснете подходящата комбинация и прозорецът ще настрои размера си към зададената зона. Expi Desktop Manager предлага готови шаблони за зони, освен това можем да разделим екрана си и да настроим разделението спрямо пиксела.

В самото начало трябва да изтеглим и инсталираме Expi Desktop Manager Инсталацията е стандартна и много бърза (благодарение на малкия размер на програмата). След като стартирате Expi Desktop Manager, изберете Редактиране от менюто, след което Създаване на множество зони.

expi
expi

Има две опции за избор в новия прозорец. Първият е Разделяне на екрана на равни части, който разделя екрана на равни части. Полето Хоризонтално е броят на колоните, а Вертикалное броят на редовете. Накрая щракнете върху OK, в дадения пример ще разделим екрана на три колони и два реда.

Expi Desktop Manager
Expi Desktop Manager
3
3

Втората опция е Изберете от шаблон, т.е. изберете един от примерните шаблони. Поставете отметка в квадратчето до тази опция и след това изберете една от миниатюрите. Накрая щракнете OK.

4
4
5
5

Имаме и опция за ръчно създаване на зони, след което решаваме както размера, така и местоположението. В началото създаваме празен профил, за да не ни пречат дефинираните по-рано зони. От менюто изберете File и след това New. Ще се появи предупреждение, щракнете върху Да, не забравяйте, че това означава изтриване на незаписан профил. Сега изберете Редактиране от менюто, след това Създайте една зона.

6
6

Популярна тема