Инсталиране на операционната система Ubuntu

Инсталиране на операционната система Ubuntu
Инсталиране на операционната система Ubuntu
Anonim
ubuntu-logo14
ubuntu-logo14

Ubuntu има нова версия на системата, маркирана с номер 13.04. По този повод решихме да го разгледаме по-подробно. Въпреки това, не всеки потребител има идея как да инсталира Ubuntu на своята машина. В това ръководство стъпка по стъпка обясняваме как да направите това. Както се оказва, въпросът е много по-прост, отколкото в случай на инсталиране на Windows.

Първо изтегляме най-новата версия на Ubuntu. Можете да го намерите в нашия раздел за изтегляне. Пакетът съдържа системно изображение, което трябва да бъде записано на DVD. Може да се постави и на сменяем диск. Ние описваме тази операция в това ръководство. След това рестартирайте компютъра, като го стартирате от предишния записан носител. Ако инсталацията не започне, променете реда на зареждане в настройките на BIOS. Пишем повече по тази тема тук.

Ще видим менюто на инсталатора. Отляво избираме полския език и след това избираме една от опциите. Можем да изпробваме системата Ubuntu без да се намесваме във файловете на диска или да извършим пълна инсталация на системата. Изберете „Инсталиране на Ubuntu".

Ubuntu 1
Ubuntu 1

Продължете напред, като натиснете бутона "Напред".

Ubuntu 2
Ubuntu 2

Ubuntu може да се инсталира вместо Windows, но има и опция за две операционни системи, от които да избираме при зареждане на компютъра. В нашия случай на диска няма инсталирана система, така че изберете "Изтриване на диска и инсталиране на Ubuntu".

Ubuntu 3
Ubuntu 3

След това изберете зоната, в която се намираме. Ако имаме достъп до интернет, Ubuntu автоматично ще го открие.

Ubuntu 4
Ubuntu 4

Изберете езика на клавиатурата от списъка и продължете напред.

Ubuntu 5
Ubuntu 5

В следващата стъпка въведете данните за нашия компютър - име, собствено и фамилно име на потребителя и парола за достъп до системата, ако има такава.

Ubuntu 6
Ubuntu 6

Ubuntu ще бъде инсталиран на нашата машина. Този процес може да отнеме няколко минути.

Ubuntu 7
Ubuntu 7

След като инсталацията приключи, рестартирайте компютъра.

Ubuntu 8
Ubuntu 8

След рестартирането ще бъдем посрещнати от напълно нова операционна система.

Популярна тема