Windows 7: Променете MAC адреса на мрежовия адаптер

Windows 7: Променете MAC адреса на мрежовия адаптер
Windows 7: Променете MAC адреса на мрежовия адаптер
Anonim
мрежов адаптер
мрежов адаптер

MAC адресът на мрежовата карта е индивидуален идентификационен номер, даден от производителя на хардуера. Полезно е главно за разпознаване на отделни компютри в създадена мрежа. Когато работим в локална структура, често срещаме ситуацията на филтриране на MAC адреси. Това означава, че устройства извън списъка няма да имат достъп до мрежата. Когато сменяме компютъра с нов, от нас се изисква да предоставим на администратора новия MAC адрес на мрежовата карта. Има обаче начин да се заобиколи това неудобство. Този урок ви показва как да направите това.

Уникалният MAC адрес на мрежовата карта може лесно да се промени в Windows. Ако искаме да го променим на адрес от стар хардуер, първо трябва да го знаем. Как да го направите, описваме тук. Имайки необходимата информация, преминете към стъпките.

Отидете в стартовото меню и след това щракнете с десния бутон върху опцията "Компютър". Изберете "Свойства".

промяна на mac1
промяна на mac1

От лявата страна намираме "Диспечер на устройства" и щракнете върху него.

промяна на mac2
промяна на mac2

Отидете в секцията „Мрежови адаптери“и след това изберете подходящото устройство. Щракнете с десния бутон върху него и натиснете "Свойства".

промяна на mac3
промяна на mac3

Изберете раздела "Разширени". Намерете елемента „Мрежов адрес“в списъка и след това въведете новия MAC адрес. Имайте предвид, че адресът трябва да бъде въведен без допълнителни знаци. Например за адрес 00: 0A: 40: 1A: 2C: 00 ще бъде 000A401A2C00Потвърдете промените с бутона OK.

промяна на mac4
промяна на mac4

MAC адресът на нашата мрежова карта ще бъде променен.

Популярна тема