Изтриване на заключени файлове и папки

Изтриване на заключени файлове и папки
Изтриване на заключени файлове и папки
Anonim
IObit Unlocker - как да отключите файлове и папки?
IObit Unlocker - как да отключите файлове и папки?

Понякога файлове или папки са заключени в системата, има много причини за това. В този случай например не можем да изтрием проблемния файл. Малък инструмент IObit Unlockerможе да ви помогне да освободите манипулации на процеса, т.е. отключване на даден файл или папка.

В самото начало трябва да изтеглим IObit Unlocker, програмата е достъпна на полски език. По време на инсталацията трябва да сте бдителни и да премахнете отметките от съответните опции, тъй като с настройките по подразбиране ние ще инсталираме допълнителни, ненужни компоненти с приложението (напр.лента с инструменти). Също така бъдете внимателни, когато използвате IObit Unlocker, операциите, извършени върху блокирани елементи, може да повлияят на работата на операционната система.

В самото начало трябва да изберем файловете или папките, които искаме да отключим. За тази цел най-удобният начин е да плъзнете избраните елементи в прозореца на програмата IObit Unlocker. Щракването върху добавения файл или папка ще покаже (в долната част на прозореца) информация за процесите, причиняващи заключването.

iobit 1
iobit 1

Сега просто щракнете върху бутона Отключии всички добавени файлове и папки трябва да бъдат отключени. В списъка с избрани елементи състоянието ще се промени на Деблокиране успешно.

iobit 2
iobit 2

В допълнение към отключването, можем да извършим една от четирите дейности: изтриване, преименуване, преместване или копиране. За да използваме тези опции, трябва да щракнем върху бутона стрелка надолудо бутона Отключване. След това изберете една от наличните опции.

iobit 3
iobit 3

Понякога може да се случи да не отключим избрания файл или папка веднага. В този случай можем принудително да прекратим процеса. За да направите това, поставете отметка в квадратчето Force Modeи след това следвайте инструкциите по-горе.

iobit 4
iobit 4

Популярна тема