Избор на подходящите драйвери за вашата графична карта

Съдържание:

Избор на подходящите драйвери за вашата графична карта
Избор на подходящите драйвери за вашата графична карта
Anonim
драйвери
драйвери

Графичната карта е един от най-важните компоненти на нашия компютър, особено ако страстно играем игри. Струва си да проверяваме от време на време дали драйверите за нашето устройство са актуални. Старата версия на драйверите може да доведе до неправилна работа на някои програми и игри. Противно на външния вид, инсталирането на подходящия софтуер за нашата графична карта не е лесен въпрос. В този урок обясняваме стъпка по стъпка как да преминете през процеса на актуализиране на драйвера.

Първо трябва да разберете какъв модел графична карта имате, защото това е от голямо значение при избора на подходящите драйвери. Най-добрата програма за това е CPU-Z. Разбира се, можете да го изтеглите от нашите ресурси.

Стартираме програмата и отиваме в раздела "Графика". В реда "GPU Name" виждаме пълното име на нашия графичен чип.

драйвери 1
драйвери 1

След това разберете дали вашата система е 32-битова или може би 64-битова. Ако не сме сигурни, щракнете върху менюто "Старт" и след това изберете "Контролен панел".

драйвери 2
драйвери 2

Щракнете върху "Система и сигурност".

драйвери 3
драйвери 3

След това "Система".

драйвери 4
драйвери 4

Прочетете версията на нашата система.

драйвери 5
драйвери 5

Сега, след като знаем какви са параметрите на нашия компютър, отидете на съответния уебсайт, за да изтеглите нови драйвери. Притежателите на графични карти на NVidia трябва да отидат тук. За собствениците на ATI чипсети тук.

ATI карти

За демонстрационни цели ще изтеглим драйверите за графичната карта ATI Mobility Radeon HD 3400 Series. За да направим това, отиваме на уебсайта на ATI, споменат по-горе. След това попълнете полетата, като изберете подходящата информация. Поради факта, че е лаптоп, се спираме на "Notebook Graphics". След това избираме "HD Series" според типа на нашето устройство. Определяме точната серия на картата - в нашия случай това е Mobility Radeon HD 3xxx Series. В крайна сметка ние избираме версията на операционната система, както е уговорено предварително. Натиснете "Показване на резултатите".

драйвери 6
драйвери 6

Отидете надолу и щракнете върху „Изтегляне“. Бъдете внимателни, тъй като по-долу има и бета драйвери, които все още не са щателно тествани и могат да причинят грешки. Препоръчваме ви да изтегляте само официалните версии на драйверите.

драйвери 7
драйвери 7

Драйверите ще бъдат изтеглени на нашия твърд диск, откъдето можем да започнем инсталацията.

nVidia карти

За демонстрационни цели ще изтеглим драйверите за картата GeForce 8800 GTX във версията за 64-битови системи. Отиваме на горепосочения адрес. Ние точно определяме вида на продукта и неговата серия, след което избираме конкретен модел, операционна система и език на драйвера. Кликнете върху бутона "Търсене". Притежателите на карти NVidia имат по-лесна задача, тъй като уебсайтът е преведен на полски.

драйвери 8
драйвери 8

Ще се покаже правилната версия на драйвера. Щракнете върху бутона "Изтегляне".

драйвери 9
драйвери 9

След като изтеглите пакета, стартирайте инсталатора и следвайте инструкциите, съдържащи се в него.

Популярна тема