Инсталиране на Chrome OS

Инсталиране на Chrome OS
Инсталиране на Chrome OS
Anonim
google-chrome-os1
google-chrome-os1

Google пусна серия от преносими компютри, наречени Chromebook, които се захранват от собствената операционна система Chrome OS. Функционалността на тези устройства се свежда до сърфиране в интернет и извършване на основни дейности. Повечето от файловете се записват в облака. Изгодно ли е закупуването на такова оборудване? Преди да вземете решение, добра идея е да се запознаете с тази оригинална операционна система. В този урок ви показваме как лесно да стартирате Chrome OS на вашия компютър с помощта на външно USB устройство.

Първо изтегляме Chromium OS от нашите ресурси. Разопаковаме пакета и след това създаваме стартиращо флаш устройство. Как да го направите, описваме тук. Външната памет трябва да има поне 2 GB свободно място за правилна работа на системата.

След като имаме готов диск със системата, рестартирайте компютъра. Ако не стартираме Chrome OS, моля, променете реда на зареждане в BIOS. Пишем повече по тази тема тук.

Chrome OS не пречи на предварително инсталираната система, защото се стартира от външна памет. След известно време на зареждане на данни трябва да се появи екранът за влизане в системата. Избираме родния език и полската клавиатурна подредба.

хром 1
хром 1

Системата ще ви помоли да влезете във вашия акаунт в Google (използваме същите данни, както при влизане в Gmail или YouTube). Възможно е и влизане в системата като гост. За да направите това, щракнете върху „Преглед като гост".

хром 2
хром 2

Ако сме използвали нашия акаунт в Google, в следващата стъпка избираме профилната снимка.

хром 3
хром 3

Ще бъдем добре дошли от началния екран на Chrome OS. Отсега нататък можем да тестваме всички функции на тази операционна система. Неговият външен вид и работа са почти идентични с тези на Chromebook.

Популярна тема