Windows 7: Диспечер на задачите на Windows 8

Windows 7: Диспечер на задачите на Windows 8
Windows 7: Диспечер на задачите на Windows 8
Anonim
Диспечер на задачите
Диспечер на задачите

Windows 8 е най-новата операционна система с много интересни решения. Един от тях е изключително интуитивен и ясен мениджър на задачи. За съжаление, много потребители не искат да преминат към най-новата версия на системата от Microsoft поради интерфейса с плочки, който съдържа. И така, какво да направите, за да се възползвате от новите възможности на Windows 8 в по-стара операционна система? В този урок ви показваме как да инсталирате новия диспечер на задачите в Windows 7.

За да извършим тази операция, се нуждаем от външна програма, която прилича на диспечера на задачите на Windows 8. Най-важното е, че той не замества класическия мениджър, внедрен в Windows 7, така че ще можем да го премахнем по всяко време. Представената тук версия все още не е окончателна, но приложението е достатъчно стабилно, за да го инсталирате.

DBCTaskman можете да намерите в нашата секция за изтегляне. Моля, изтеглете подходящата версия: 32 или 64-битова. Ако не знаем каква версия на системата имаме, проверяваме я по метода, описан в това ръководство. След това разопаковайте пакета и стартирайте програмата (струва си да я поставите на работния плот, например, за да имате бърз достъп до нея). Ще видим главното меню, същото като в мениджъра от Windows 8.

мениджър на задачи_1
мениджър на задачи_1

Щраквайки върху „Повече подробности“, ще получим по-подробна статистика за текущите изпълнявани приложения и процеси.

мениджър на задачи_2
мениджър на задачи_2

Консумацията на процесора, паметта и мрежовия трансфер може да се намери в раздела "Производителност".

мениджър на задачи_3
мениджър на задачи_3

Отсега нататък можем да се насладим на обширен диспечер на задачите, точно както в Windows 8.

Популярна тема