CCleaner: Работа с програмата и почистване на системата

CCleaner: Работа с програмата и почистване на системата
CCleaner: Работа с програмата и почистване на системата
Anonim
CCleaner
CCleaner

CCleaner е може би най-обширната програма за почистване на системата, достъпна безплатно. Приложението предлага редица възможности, благодарение на които ще въведем ред в компютъра си и така ще ускорим работата му. Според мнозина CCleaner е базова програма, която трябва да се зареди веднага след инсталиране на системата. В този урок ние описваме основните функции на CCleaner и представяме процеса на почистване на Windows от ненужен боклук.

CCleaner се предоставя безплатно. Ако все още нямаме тази програма, можете да я изтеглите от нашите ресурси. След инсталиране стартирайте приложението, като използвате прекия път на работния плот. Ще видим главното меню.

ccleaner 1
ccleaner 1

Програмата има много полезни функции, но в началото ще разгледаме най-важната от тях - почистването на боклука на нашия компютър. Първо изберете сегментите за анализ в таблицата вляво (тя показва ненужни файлове, които могат да бъдат изтрити по-късно). В раздела "Windows" ви препоръчваме внимателно да проучите отделните опции. Например, добра идея е да премахнете отметката от "Thumbnail Cache". Това ще попречи на програмата да ги изтрие. Вярно е, че можете да спестите малко място по този начин, но миниатюрите ще бъдат пресъздадени, докато преглеждате файловете, което ще доведе до временно забавяне на работата на системата, особено при преглеждане на голям брой документи или мултимедийни файлове.

ccleaner 2
ccleaner 2

След това отидете в раздела "Програми", за да направите и там подходящия избор. CCleaner автоматично открива инсталирани програми на диска, които могат да оставят ненужни боклуци в нашата система. Разбира се, уеб браузърите са най-важни - те съхраняват огромно количество временни файлове и запазени пароли. Ако не искате да загубите хронологията си на сърфиране или запазените бисквитки, струва си да премахнете отметката от съответните елементи в избрания браузър.

ccleaner 3
ccleaner 3

След като направите всички избори (за неопитни потребители препоръчваме да оставите опциите избрани по подразбиране), щракнете върху бутона "Анализ".

ccleaner 4
ccleaner 4

Програмата ще извърши подробен анализ на файловете и ще покаже тези, които могат да бъдат изтрити. Това може да отнеме известно време. Ще разберем също колко място ще се получи след операцията. Когато сме решени, натиснете бутона "Run Cleaner".

ccleaner 5
ccleaner 5

Потвърдете процеса с бутона OK.

Популярна тема