Windows 7: Диагностика на системни сривове

Windows 7: Диагностика на системни сривове
Windows 7: Диагностика на системни сривове
Anonim
преглед на събитието
преглед на събитието

Въпреки че Windows 7 е много по-стабилна в сравнение с предишните операционни системи на Microsoft, рано или късно няма да избегнем малки или големи грешки в нея. За да разрешите проблем, първо разберете точното му описание и причината. В този урок ви показваме как лесно да диагностицирате системни грешки, така че да можете по-лесно да намерите решение.

Windows 7 има вграден регистър на събития, който ни информира за най-важните процеси в системата. На същото място можем да разберем и за евентуални грешки, свързани с работата на отделни програми. За да отворите регистъра на събитията, в търсачката на стартовото меню въведете „Преглед на събития“и след това натиснете клавиша Enter.

преглед на събитието_1
преглед на събитието_1

Очите ни ще видят предварителен преглед на събитията. От менюто вляво отидете на "Windows logs" -> "System".

преглед на събитието_2
преглед на събитието_2

Индивидуални записи за събития ще бъдат показани в главния прозорец. От лявата страна можем да прочетем нивото на записите. Информацията не съдържа никакви грешки и можем спокойно да ги игнорираме. Най-много се интересуваме от въведени грешки, отбелязани с удивителен знак в червен кръг. Кликнете върху един от тях, за да разберете повече за грешката.

преглед на събитието_3
преглед на събитието_3

В раздела "Общи" има общо описание на грешката. Понякога Windows предлага и възможно решение на проблема.

вижте събития_4
вижте събития_4

Като щракнете върху раздела "Подробности", ще научим по-подробна информация за посочения проблем. Най-важните са записи ServiceName и ErrorCode, благодарение на които ще можем да търсим решение в Интернет.

вижте събития_5
вижте събития_5

Познаването на проблем прави много по-лесно намирането на решение. Освен това ще улесни комуникацията с други потребители, докато го описвате, например в нашия дискусионен форум.

Популярна тема