Firefox: Ускоряване на работата на браузъра

Съдържание:

Firefox: Ускоряване на работата на браузъра
Firefox: Ускоряване на работата на браузъра
Anonim
ускоряване на firefox
ускоряване на firefox

След продължителна употреба на браузъра Mozilla Firefox, често получаваме забавяне на програмата, което се вижда с просто око. Може също така да се случи приложението дори да откаже да се подчини, като неочаквано прекрати работата си. Това се дължи на голямото количество данни, които се съхраняват в структурите на браузъра. В този урок ви показваме какво трябва да направите, за да накарате Firefox да работи по-бързо и да го върнете в идеалното му състояние.

Деактивиране на ненужни добавки

Firefox използва много добавки, докато работи, за да улесни ежедневното ви сърфиране. Често обаче се случва някои от тях да са ни напълно ненужни. Те заемат ценни ресурси и карат браузъра да работи много по-бавно. Затова си струва да изключим добавките, които така или иначе не използваме. За да направите това, щракнете върху бутона "Firefox" в горния ляв ъгъл и след това изберете "Добавки".

firefox ускорение_1
firefox ускорение_1

Превключете към раздела „Добавки“. Ще се появи списък. Както можете да видите, много елементи са ненужни за нас, така че кликваме върху бутона „Деактивиране“, разположен точно до записа. По този начин оценяваме и деактивираме всички ненужни добавки. По принцип се нуждаем само от Flash за правилната работа на браузъра.

firefox ускорение_2
firefox ускорение_2

След деактивиране повредените добавки ще бъдат автоматично преместени в края на списъка.

firefox ускорение_3
firefox ускорение_3

Деактивиране на разширенията

Разширенията, както подсказва името, добавят нова функционалност към нашия браузър. Те могат да блокират реклами, да се интегрират със социални мрежи или например да въведат поддръжка на карти с помощта на жестове. Всяко разширение обаче прави Firefox все по-бавен и по-бавен. Затова си струва да изключим разширенията, които не използваме, за да ускорим програмата. Стигаме до раздела с разширения по същия начин, както при добавките.

firefox ускорение_4
firefox ускорение_4

Тук има пълна свобода - за коректната работа на програмата не е необходимо разширение и можем да я изключим според предпочитанията си. За да направите това, кликнете върху бутона "Деактивиране". Някои разширения ще изискват рестартиране на браузъра, за да приложат промените.

firefox acceleration_5
firefox acceleration_5

Изчистване на данните на браузъра

Mozilla Firefox запазва повечето дейности, които извършваме, докато сърфираме в интернет. Запазват се снимки, бисквитки, данни за вход и т. н. Твърде много информация може значително да забави работата на браузъра. Следователно изтриването на ненужни файлове ще ускори програмата. За да направите това, натиснете бутона "Firefox" и след това отидете на "History" -> "Clear browsing history".

firefox ускорение_6
firefox ускорение_6

Разгънете „Период за изчистване“и изберете „Всичко“.

firefox acceleration_7
firefox acceleration_7

Кликнете върху "Подробности", за да изберете файловете за изтриване.

firefox ускорение_8
firefox ускорение_8

Изберете опциите, които искаме да премахнем и след това щракнете върху "Изчисти сега".

firefox ускорение_9
firefox ускорение_9

След почистване на браузъра според горната схема и оптимизиране на добавките, Firefox трябва да работи много по-бързо.

Популярна тема