Dropbox: Инсталиране и използване на мрежово устройство

Dropbox: Инсталиране и използване на мрежово устройство
Dropbox: Инсталиране и използване на мрежово устройство
Anonim
Dropbox
Dropbox

Съхранението на данни в облака е изключително удобно решение за лесно управление на много файлове на няколко компютъра едновременно. Dropbox стана изключително популярен сред услугите, предлагащи мрежови устройства. В това ръководство ви показваме как да инсталирате и използвате услугата от Windows Explorer.

Първо изтегляме клиента на услугата, който е достъпен в нашия раздел за изтегляне. След проста инсталация ще бъдем попитани дали вече имаме акаунт в Dropbox. Избираме подходящата опция. Ако все още нямаме собствен профил, приложението ще ни отведе до екрана за регистрация.

dropbox 1
dropbox 1

Влезте с вашия акаунт и въведете името на компютъра, който ще се показва.

дропбокс 2
дропбокс 2

След това изберете една от опциите за услуга. За тестови цели предлагаме безплатни 2 GB, което е повече от достатъчно за съхранение на малки файлове.

dropbox 3
dropbox 3

След това посочете типа инсталация. Standard използва настройките по подразбиране, докато Advanced ви позволява да персонализирате някои опции по ваш вкус. Изберете "Разширени".

dropbox 4
dropbox 4

В следващата стъпка изберете къде да се намира папката, поддържаща мрежовото устройство Dropbox.

dropbox 5
dropbox 5

След това посочете метода за синхронизиране на файлове. Възможно е да синхронизирате всички файлове или определени папки. Dropbox работи и в двете посоки - по подразбиране той качва файлове от своята папка на сървъра и ги изтегля от сървъра на вашия локален диск. Благодарение на това обменът на данни между няколко компютъра е изключително прост и интуитивен.

По подразбиране ви предлагаме да оставите всички папки синхронизирани. След това щракнете върху "Инсталиране".

dropbox 6
dropbox 6

Ще се появи интуитивно ръководство, което обяснява основните функции на програмата. Разбира се, може да се пропусне.

dropbox 7
dropbox 7

Услугата е правилно инсталирана на компютъра. Сега можем да качваме файлове на сървъра, като ги пуснем в папката, създадена от Dropbox. Благодарение на това те ще бъдат синхронизирани с всички компютри. Файловете могат да се разглеждат и директно през уеб браузър. Просто отидете на www.dropbox.com и влезте в акаунта си.

dropbox 10
dropbox 10

За да отворите папката Dropbox на нашия компютър, щракнете двукратно върху иконата в лентата (до часовника).

dropbox 8
dropbox 8

Сега просто копирайте файловете в тази папка, за да ги направите достъпни за всички наши интегрирани в Dropbox устройства. Има и лесен начин за изпращане на файлове. Щракнете с десния бутон върху елемента, който ви интересува, и след това изберете Изпрати до-> Dropbox

dropbox 9
dropbox 9

Dropbox е изключително лесна за използване платформа, която ви позволява бързо да обменяте файлове между компютри и мобилни устройства. Благодарение на него работата с файлове ще придобие съвсем ново измерение.

Популярна тема