Сканиране на файл с множество антивируси

Съдържание:

Сканиране на файл с множество антивируси
Сканиране на файл с множество антивируси
Anonim
Сканиране с VirusTotal
Сканиране с VirusTotal

PhrozenSoft VirusTotal Uploader е удобен малък инструмент, който ви позволява да проверявате избрани файлове за вируси и друг зловреден софтуер. Файловете се сканират с помощта на услугата VirusTotal, която включва няколко десетки сканиращи машини. В допълнение имаме и други полезни функции на наше разположение.

В самото начало трябва да изтеглим PhrozenSoft VirusTotal Uploaderи да го инсталираме на нашия компютър. Процесът на инсталиране е много бърз и ограничен до щракване върху следващия. След инсталирането можем да започнем работа.

Сканиране и анализ на заплахи

В самото начало, разбира се, трябва да изберем файла за сканиране. Всичко, което трябва да направите е плъзнетенашия файл (можете също да добавите няколко файла наведнъж) в прозореца на PhrozenSoft VirusTotal Uploader.

вирус общо 1
вирус общо 1

Можем също да използваме притурката, която се показва в долния десен ъгъл по подразбиране. Просто трябва да плъзнем избрания файл върху малка джаджа.

вирус общо 2
вирус общо 2

В раздела Процес на качванеще видим файловете, които се качват в момента. Лентата за общ напредък на качване ни казва какъв процент от файловете вече са изпратени.

вирус общо 3
вирус общо 3

След изпращане ще го намерим в раздела Очакващи резултати. Тук са изброени файловете, които чакат да бъдат сканирани.

вирус общо 4
вирус общо 4

Най-важният раздел е Налични резултати, който съдържа информация за сканирани файлове. Колоната Detect rateви казва колко сканиращи машини са открили заплаха (първото число). В нашия случай не бяха намерени заплахи и файлът беше сканиран с 47 сканиращи машини.

вирус общо 5
вирус общо 5

След двукратно щракване върху избрания файл, ще получим подробна информация за сканирането. В новия прозорец ще намерим информация за това коя антивирусна програма е открила заплаха, както и информация за нейната версия. След като щракнете върху Отворете на virustotal.comще отидем на уебсайта с информация за сканиране.

вирус общо 6
вирус общо 6

Сканиране на други компоненти на системата

PhrozenSoft VirusTotal Uploader ви позволява да сканирате не само файлове при поискване, но можем да сканираме и други елементи на нашата система. Изберете една от четирите опции от горното меню:

  • Процес- изпращане на избрани работещи процеси за проверка
  • Стартиране- сканиране на елементи, които започват при стартиране на системата
  • Услуги- сканиране на елементи от списъка със системни услуги
  • Мрежа- процеси на сканиране, които използват мрежата

Сканирането на избрани елементи е много просто. Просто поставете отметка в квадратчето до конкретен елемент и щракнете върху Изпращане в края. Разбира се, ще видим резултатите в раздела Налични резултати.

вирус общо 7
вирус общо 7

Изключете притурката

Можем да деактивираме притурката PhrozenSoft VirusTotal Uploader, която се показва на работния плот. В прозореца на програмата щракнете върху PhrozenSoft и след това върху Настройка.

вирус общо 8
вирус общо 8

От списъка вляво изберете Общи настройки, маркирайте полето Активен Widget за бързо качване.

вирус общо 9
вирус общо 9

Популярна тема