Windows 7: USB устройство като допълнителна RAM

Windows 7: USB устройство като допълнителна RAM
Windows 7: USB устройство като допълнителна RAM
Anonim
готов тласък
готов тласък

Windows 7 има интересна функция ReadyBoost, която ви позволява да използвате външно USB устройство като допълнителна RAM памет. При нормални обстоятелства системата определя специална област на диска като кеш, който да се използва, когато всички физически кости са пълни. Използването на флаш памет за тази цел е много по-добро решение, тъй като е много по-бързо. В този урок ви показваме как да зададете USB устройство като виртуална памет.

Когато настройвате виртуална памет на външно устройство, не забравяйте да не прекалявате с размера му. Оптималното увеличение на производителността се постига само чрез умножаване на физическата памет по два или максимум три пъти и присвояване на тази стойност на флаш устройството. Например, ако нашият компютър има 2 GB RAM, можем лесно да зададем от 4 до 6 GB виртуална памет на USB.

За да извършите тази операция, трябва да свържете USB устройство към компютъра. След това кликнете върху иконата му с десния бутон на мишката и изберете "Свойства".

готов boost_1
готов boost_1

Отидете в раздела "ReadyBoost". Ще видим следните опции:

готов boost_2
готов boost_2

Можем да присвоим целия сменяем диск като виртуална памет. В този случай изберете „Посветете това устройство на ReadyBoost“.

готов boost_3
готов boost_3

Можете също така да заделите само част от свободното пространство в паметта си. Просто изберете „Използване на това устройство“и посочете максималното количество памет.

готов boost_4
готов boost_4

След като зададете съответните параметри, потвърдете промените с бутона OK. Отсега нататък системата ще използва външния диск, който посочихме като виртуална памет, което ще допринесе за цялостното увеличение на производителността.

Популярна тема