Инсталиране на Android на компютъра

Инсталиране на Android на компютъра
Инсталиране на Android на компютъра
Anonim
Android
Android

Android в момента е най-популярната операционна система, използвана в мобилни устройства - смартфони и таблети. Напоследък обаче се говори много за внедряването на Android в нетбуци, които ще се използват за извършване на основни дейности. Този тип оборудване все още не е създадено, но нищо не ви пречи да инсталирате специално адаптирана версия на системата на вашия собствен компютър и да разберете дали такова решение наистина има смисъл. В този урок ще ви покажем как да направите това.

1. За целта ще използваме Android, адаптиран да работи на класически компютри. Първо отидете на страницата на проектаи изтеглете най-новата налична версия на системата.

2. Образът на системата трябва да бъде записан на CD / DVD или трябва да се създаде стартиращо USB флаш устройство. Обясняваме как да направите това в това ръководство.

3. След като подготвите инсталационния носител, рестартирайте компютъра, като стартирате от диска / USB устройството. Уверете се, че сте задали правилния ред на зареждане. Пишем повече за това в отделно ръководство.

4. След успешна инсталация трябва да се появи следният екран:

Android 1
Android 1

5. В момента имаме две възможности: да тестваме системата без инсталация или да инсталираме Android на твърдия диск. За целите на тази презентация ще инсталираме системата на диск, за да можем да я използваме нормално. Изберете „Инсталиране на Android на твърд диск“. За хора, които искат само да тестват тази система, препоръчваме да изберете „Стартиране на Android без инсталация“.

Популярна тема