Направете резервно копие с Cobian Backup

Направете резервно копие с Cobian Backup
Направете резервно копие с Cobian Backup
Anonim
Архивиране на Cobian
Архивиране на Cobian

В ерата на широкоразпространената цифровизация систематичното архивиране на данни е много важен проблем. Ние съхраняваме все повече и повече ценна информация в цифров вид. Струва си да се погрижите за резервно копие, още повече че има безплатни програми за извършване на този вид дейност. Едно от тези приложения е Cobian Backup, което със своята функционалност трябва да задоволи нуждите на обикновения потребител. Ръководството представя най-важните дейности, свързани с подготовката на резервно копие.

Cobian Backup ви позволява да планирате архивиране, което в случая на тази програма се състои в просто копиране на файлове на избрано място (също и на FTP сървър). Изтеглете и инсталирайте Cobian Backup, програмата има версия на полски език. От главното меню изберете Задача, след това Нова задача(или натиснете CTRL + A).

Архивиране на Cobian
Архивиране на Cobian

Въведете името на заданието и изберететип копиране. Cobian Backup предлага четири типа архивиране:

  • пълно - цялото съдържание е копирано
  • разлика - файловете, които са били променени след последния, се копират пълнокопиране
  • инкрементално - копират се файлове, които са били променени от последното копие
  • сляпо - Cobian Backup не взема под внимание подробностите за изходния файл
Архивиране с Cobian Backup
Архивиране с Cobian Backup

Отидете на следващата опция Файлове, като Източник въведете изходните директории (файлове, директории, FTP, които искате да архивирате). Докато Destination е дестинацията на копираните файлове, тук можете също да изберете директория или FTP сървър. Не е необходимо да използвате Добавяне, директориите и файловете могат да се изтеглят директно от Windows Explorer.

Архивиране чрез Cobian Backup
Архивиране чрез Cobian Backup

Теоретично можете да пропуснете следващите стъпки, но трябва да се интересувате от допълнителни опции. Наберете Графики решете кога програмата трябва автоматично да архивира. Архивирането може да се извършва в избрани дни от седмицата, месечно, ежедневно и т.н.

cobian backup- архивиране
cobian backup- архивиране

Опция Архивкомпресира файлове, налични са ZIP и 7-zip. Всички данни могат да се съхраняват в един архив или поотделно. Освен това архивите могат да бъдат разделени, ако надвишават определен размер. За да защитите данните си, можете да използвате криптиране, налични са AES 256 bit, AES 192 bit, AES 128 bit.

Конфигуриране на програмата Cobian Backup
Конфигуриране на програмата Cobian Backup

Друга опция - Изключения, тук можете да решите кои файлове от предварително избрания източник да бъдат копирани. Следва опцията Изключване на тези файлове, която ви позволява да изключвате файлове от източника. Щраквайки върху опцията Добавяне, можете да изберете Маска, т.е. можете да решите какъв тип файл може да бъде копиран (въведете разширението).

избор на файлове за архивиране
избор на файлове за архивиране

Преминаване, опцията е Събития,ви позволява да изберете какви действия да се извършват преди и след архивирането. Възможно е да стартирате или затворите програмата, да изпълните командата от командния ред, само компютъра и т.н.

cobian7
cobian7

Отидете на последната опция Разширени, струва си да маркирате елементите там Изтриване на празни директории, благодарение на това нашите файлове ще бъдете по-подредени.

cobian8
cobian8

Можете да принудите резервно копие, което е планирано за по-късно. Изберете планирана задача на листа вляво и щракнете върху бутона с форма на триъгълник по-горе (или изберете Изпълнение на избрани задачиот контекстното меню).

Графика: sxc.hu/photo/913643

Популярна тема