SugarSync: Синхронизиране на данни между компютри и смартфони

Съдържание:

SugarSync: Синхронизиране на данни между компютри и смартфони
SugarSync: Синхронизиране на данни между компютри и смартфони
Anonim
Синхронизиране / архивиране на данни на компютър и смартфон
Синхронизиране / архивиране на данни на компютър и смартфон

В днешно време използваме много устройства и затова съхраняваме данните си на тях. Има проблем със синхронизирането на файлове между компютри, смартфони, таблети. Използвайки едно устройство, не можем да получим достъп до ресурсите на друго. За да премахнете този проблем, можете да използвате уебсайтове, които съхраняват нашите данни в т.нар облак. Представяме ви безплатната услуга SugarSync.

Безплатният план предлага 5 GB място за нашите файлове. Повърхността на "диска" може да бъде увеличена чрез препоръчване на услугата на приятели или чрез закупуване на платен акаунт. SugarSync ви позволява да синхронизирате компютри с Windows XP / Vista / 7, както и с Mac OS X. Има и приложения за мобилни устройства (iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone, Symbian, Kindle Fire).

Инсталиране

Изтеглете програмата SugarSync, инсталирайте я на диска и я стартирайте. Ако нямате SugarSync акаунт, моля изберете Регистрация.

Sugarsync
Sugarsync

Попълнете прост формуляр с вашето име, фамилия, имейл адрес и парола. След това щракнете върху Напред. Трябва да изчакате известно време, за да бъде създаден новият акаунт.

захар2
захар2

Следващата стъпка е да изберете план, имате безплатен план или четири платени плана ($4,99 до $25,99 на месец) на ваше разположение. С безплатната опция винаги можете да преминете към по-висок план. В нашия случай изберете 5 GB - БЕЗПЛАТНО, след което щракнете върху Напред.

захар3
захар3

Време е да изберете име на компютър, за да можете да го идентифицирате по-късно, и аватар. Разбира се, след като направите своя избор, ще преминете към следващата стъпка, като щракнете върху Напред.

захар4
захар4

SugarSync предлага папки за синхронизиране. Изберете само места, които съдържат полезни файлове. Можете да добавите допълнителни папки, като щракнете върху Добавяне на още папки, в крайна сметка щракнете върху Напред.

захар5
захар5
захар6
захар6

Програмата предлага да използвате кратко ръководство, ако искате да го отмените, изберете Пропускане на обиколка. Готово, щракнете върху Край.

Добавяне на втори компютър

Добавяме втори компютър за синхронизиране на данни между компютрите. След като инсталирате SugarSync на втория компютър, използвайте опцията Вход.

захар7
захар7

Въведете имейл адреса и паролата на акаунта, който сте създали по-рано. След това щракнете върху Напред.

захар8
захар8

След това всичко изглежда по същия начин, както в секцията за инсталиране, т.е. избор на план, име на компютър и данни за синхронизиране.

След като стартирате приложението SugarSync, ще видите списък с компютри отляво и списък с папки, които се синхронизират с помощта на SugarSync. Можете да отворите файл на друг компютър, да изберете папка от списъка и да щракнете двукратно върху файл. Той ще бъде изтеглен и отворен. Важно е, че ако направите промени във файла, той ще бъде изпратен до сървъра и след това ще бъде актуализиран на диска на друг компютър.

захар9
захар9

Разбира се, изтеглянето на файл всеки път не е удобно решение. Можете да изтеглите цялата папка, която се намира физически на устройството на друг компютър, и да синхронизирате всички промени, които ще бъдат направени. От главното меню изберете Управление на папки за синхронизиране, в новия прозорец вижте вашите компютри и папки.

захар10
захар10

Изберете папка и щракнете върху Синхронизиране.

захар11
захар11

Изберете местоположението, където да бъдат запазени файловете.

захар12
захар12

Файловете ще бъдат изтеглени на вашия диск, вие също ще видите информация за това кои папки се синхронизират.

захар13
захар13

Синхронизирането е готово. Повече информация за услугата можете да намерите на www.sugarsync.com

Популярна тема