Windows 7: Променете екрана за влизане

Windows 7: Променете екрана за влизане
Windows 7: Променете екрана за влизане
Anonim
вписвам се
вписвам се

Windows 7 има основна схема за влизане, която може да омръзне след известно време. Въпреки това, системата е внедрила възможността за промяна на фона по време на влизане, но тази функция е скрита по подразбиране. Този урок стъпка по стъпка обяснява как да настроите свой собствен екран за вход.

Функцията за промяна на екрана за влизане е деактивирана по подразбиране, затова първо трябва да я активираме в системния регистър. За да направите това, щракнете върху старт, след това в полето за търсене въведете regeditи натиснете клавиша Enter.

влизане1
влизане1

Намираме следния път: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Authentication \ LogonUI \ Background

влизане2
влизане2

От дясната страна ще забележите файл, наречен OEMBackground.

влизане3
влизане3

Ако нямаме такъв запис, създайте го. За да направите това, щракнете с десния бутон върху свободно място, изберете "Ново" и след това "DWORD стойност".

влизане4
влизане4

Въведете OEMBackgroundкато име. След това щракнете два пъти с левия бутон на мишката върху файла, за да редактирате стойността му. Въведете 1.в полето „Данни за стойността“.

влизане5
влизане5

В този момент е активирана възможността за промяна на фона на екрана за вход. Имайте предвид обаче, че всеки път, когато промените темата в Windows, стойността на OEMBackground автоматично ще бъде нулирана на 0 и ще трябва да преминете през процеса, описан по-горе отново.

влизане6
влизане6

Следващата стъпка е да смените екрана за вход. Моля, обърнете внимание, че изображението не трябва да надвишава 256 KB по размер и, ако е възможно, трябва да бъде коригирано към разделителната способност на нашия екран. В противен случай може да се окаже, че нашият фон е разтегнат.

За да замените изображение, отидете в папката на системния дял. Намерете пътя X: \ Windows \ System32 \ oobe \ info \ backgrounds (където X е устройството, на което е инсталиран Windows).

влизане7
влизане7

Може обаче да се случи папките "info" и "backgrounds" да не съществуват. В такъв случай ги създайте. След това копираме картината, която ни интересува, във формат-j.webp

backgroundDefault.jpg.

влизане8
влизане8

Промените ще бъдат видими веднага, не е необходимо да рестартирате системата за това. Всичко, което трябва да направите, е да излезете за известно време или просто да смените потребителя.

Популярна тема