Windows 7: Как да промените Bootscreen?

Windows 7: Как да промените Bootscreen?
Windows 7: Как да промените Bootscreen?
Anonim
Стартиране на Windows 7
Стартиране на Windows 7

В този урок ще ви покажем как да промените Bootscreen в Windows 7. Ако сте отегчени от постоянно повтарящата се графична тема, присъстваща при стартиране на системата, по-долу можете да прочетете как да се отървете от монотонността и да промените графиката.

Първо трябва да изтеглим безплатна програма, наречена Windows 7 Boot Updater, която е достъпна тук. Важно е да запомните, че тази програма в момента е в бета фаза, така че е препоръчително да архивирате системата си от съображения за сигурност. Windows 7 Boot Updater също не поддържа полски, а по подразбиране е немски. Можете обаче да промените езика на английски в настройките. Програмата работи както с Windows 7 32, така и с 64 битови версии. Останалите съвети ще се основават на версията на английски език.

Промяна на началния екран по ваш вкус:

Изтеглете програмата Windows 7 Boot Updater, след това щракнете с десния бутон върху нейната икона и изберете Изпълнявай като администратор, позволявайки на механизма за контрол на потребителските акаунти да стартира програмата. След това в отворения прозорец на програмата можем да отидем до раздела Sprache и след това да променим на English, ако се интересуваме от английската версия. Няколко други езика също са налични в този раздел.

0
0
1
1

Програмата е разделена на два основни раздела. Първият, т.е. зареждане, е за екрана, който се появява по време на стартиране на системата. В случай на раздела Възобновяване, показаните опции са за екрана за възстановяване, например от заспиване. В случаите имаме почти идентични опции, които се отнасят до:

 • Фон: възможност за промяна на цвета на фона
 • Метод: Simple е основната фонова версия, Complete ви позволява да добавяте външни графични елементи
 • Съобщения: възможност за промяна на един или два реда текст, който ще се показва при стартиране (зареждане) или при събуждане (възобновяване)
 • Фон: възможност за промяна на цвета на фона около текста, въведен в раздела Съобщения
 • Съобщение 1 / Съобщение 2: свободно въвеждане на текст
 • Цвят на шрифта: променете цвета на шрифта
 • Позиция: дефинирайте мястото на екрана, където да бъде поставен новият текст
 • Размер на шрифта: задайте нов размер на шрифта
 • Прилагане: определяне на направените промени
 • Пусни: преглед на текущия начален екран
 • Цял екран: Промяна към изглед на цял екран. За да се върнете в режим на прозорец, натиснете бутона Escape
2
2

След като направите промени, отидете на раздела Файл и след това Запазете обложката за зареждане като …, след което изберете място в дискът, където можем да запазим нашия нов Bootscreen и е готов.

Промяна на началния екран на готовност:

Ако смятате, че вашите промени не са задоволителни, винаги можете да използвате готови решения. Има много интересни проекти в интернет, които можете да използвате с Windows 7 Boot Updaterза вашите собствени нужди. По-долу описваме как да използвате изтегления Bootscreen.

Отидете в раздела Анимация и след това променете от По подразбиране на Анимация(ако искате да качите анимация) или статично изображение (ако качвате статично изображение).

5
5

В новоотворения прозорец изберете изтеглената анимация. За да бъдат промените постоянни, след като качите интересна графика, щракнете върху бутона Приложии след това рестартирайте системата.

Ако сме отегчени от експериментите и искаме да се върнем към оригиналния Bootscreen, изберете: File -> Load Bootskin и потърсете резервното ни копие на диска. Понякога по време на възстановяването може да се случи думите Стартиране на Windows да не бъдат напълно изгладени и вместо това да се изведат Стартиране на Windows. Това обаче може бързо да се поправи, като отидете в раздела Съобщение 2 -> Тексти сами въведете превода на полски.

Популярна тема