Windows 7: Отстраняване на неизправности при инсталиране на програма

Съдържание:

Windows 7: Отстраняване на неизправности при инсталиране на програма
Windows 7: Отстраняване на неизправности при инсталиране на програма
Anonim
Windows 7_1920x1200
Windows 7_1920x1200

Проблемите с инсталирането на програми обикновено се причиняват от неправилна работа на услугата Windows Installer, която е отговорна за целия процес. Какво да правим, ако не можем да инсталираме избраната програма? Това ръководство обяснява в няколко ясни стъпки какви действия трябва да се предприемат, за да се възстанови нормалното състояние на инсталатора.

Отделните точки са описани в реда, в който трябва да бъдат изпълнени. След всяка стъпка проверяваме дали проблемът е отстранен. Само в случай на отрицателен резултат, преминаваме към следващия етап от ръководството.

Състояние на услугата Windows Installer

Първо проверяваме дали услугата Windows Installer стартира според правилните предположения. Често се случва невнимателен потребител случайно да промени начина на стартиране, например чрез неумело използване на програми за оптимизация. За да проверите състоянието на услугата, отворете лентата на стартовото меню и въведете „Run“в полето за търсене.

инсталатор1
инсталатор1

Въведете "services.msc" в прозореца и натиснете "OK".

инсталатор2
инсталатор2

В списъка намерете записа "Windows Installer" и проверете режима му на работа. Ако е зададено на ръчно или автоматично, ние не променяме никакви настройки. Ако все пак има статус до него, щракнете двукратно с левия бутон на мишката и след това изберете режим на стартиране: "Ръчно" от настройките.

инсталатор3
инсталатор3

Потвърждаваме промените и излизаме от сервизното меню.

Отменете регистрацията и пререгистрирайте услугата Windows Installer

Ако първата стъпка не доведе до подобрение, отменете регистрацията на услугата Installer от системата и след това я регистрирайте отново. За целта отваряме командния ред с администраторски права. В лентата за търсене на стартовото меню въведете командата "cmd", след това щракнете с десния бутон върху резултата и изберете "Изпълни като администратор".

инсталатор4
инсталатор4

В командния ред въведете командата "msiexec / unregister" и след това натиснете клавиша ENTER. След известно време използвайте командата "msiexec / register" и натиснете отново ENTER.

инсталатор5
инсталатор5

Затваряме командния ред и след това рестартираме компютъра. Проверяваме дали Windows Installer работи правилно, като се опитваме да инсталираме програмата, с която имахме проблем.

Популярна тема