Picasa: Изрежете вашите снимки

Picasa: Изрежете вашите снимки
Picasa: Изрежете вашите снимки
Anonim
кадър
кадър

Изрязването, изрязването и преоразмеряването на снимки е изключително проста дейност, която обаче създава голям проблем за много потребители. Безплатната програма Picasa, създадена от Google, е идеална за тази задача. В този урок ви показваме как лесно да изрязвате снимките си според предпочитанията си с помощта на Picasa.

Picasa е напълно безплатен софтуер. Можете да го изтеглите от нашите ресурси. След инсталиране стартирайте приложението. Ще видим главното меню. Инструментът трябва да открие снимки, които са на твърдия ни диск.

HR1
HR1

Изберете снимката, която искате да изрежете, като щракнете двукратно върху нея с левия бутон на мишката. Ще се отвори прозорецът за редактиране на снимки.

HR2
HR2

От лявото меню изберете раздела "Често използвани функции" и след това използвайте опцията "Изрязване".

HR3
HR3

Изберете размера на изрязване от падащото меню. Програмата има много предварително дефинирани формати, като снимка с размери 10 x 15 cm, квадрат или панорамно изображение 16: 9. Можете също така сами да регулирате размера на облицовката. За да направите това, изберете опцията "Ръчно".

HR4
HR4

След това маркирайте областта на снимката, която искате да изрежете.

HR5
HR5

Зоната за изрязване може да се променя свободно чрез плъзгане на мишката върху ръба на селекцията. Когато сме доволни от получените резултати, натиснете бутона "Приложи"

HR6
HR6

Снимката ще бъде изрязана според нашите указания.

карта7
карта7

Picasa предлага разнообразие от предварително дефинирани формати за изрязване на снимки, които могат да ви помогнат, преди да отпечатате снимката си. Можем перфектно да коригираме размерите за нуждите на печата, без да се притесняваме за неправилната разделителна способност.

Популярна тема