Picasa: Сортиране на снимки

Picasa: Сортиране на снимки
Picasa: Сортиране на снимки
Anonim
маркиране
маркиране

Picasa е безплатен инструмент за преглед и лесно редактиране на снимки. Използването му е особено полезно, когато имаме голямо количество снимки на диска и се изгубим в структурата на папките им. В това ръководство ви показваме как лесно да управлявате вашите снимки и да ги сортирате според конкретна информация.

Picasa е напълно безплатна и може да бъде изтеглена от нашите ресурси. След като активирате приложението, то трябва да сканира компютъра ви за снимки, които ще групира по папки. Има някои хубави опции за архивиране и маркиране на вашите снимки.

Първият е възможността за тагване на човека на снимката. Благодарение на това по-късно ще можем бързо да намираме снимки с конкретна личност. За да започнете да маркирате, изберете опцията "Person panel" от долното дясно меню.

маркировка 1
маркировка 1

След това щракнете върху снимката, която ни интересува. Програмата ще засече лица и ще ни помоли да въведем данни. От дясната страна, в съответните полета, маркираме хора.

маркировка 2
маркировка 2

След като въведете името, натиснете Enter. Ще се появи прозорец, в който можем да асоциираме посочените от нас личности. В началото обаче трябва да създадете база от хора. За да направите това, изберете опцията "Нов човек".

маркировка 3
маркировка 3

Данните ще бъдат въведени в списъка. От сега нататък, маркирайки този човек в други снимки, трябва да го изберем от списъка.

маркировка 4
маркировка 4

Програмата допълнително разпознава еднократно въведено лице в други снимки и предлага автоматично маркиране. Тази опция може да бъде намерена, като отидете в раздела на дадено лице от лявата страна.

маркировка5
маркировка5

След като щракнем върху човек, можем да одобрим маркировките или да ги игнорираме, като използваме съответните маркери под снимките.

маркировка 6
маркировка 6

Благодарение на тази обширна опция можем да търсим снимки, в които се намира лицето, което ни интересува.

Популярна тема