Picasa: Масово преоразмеряване на снимки

Picasa: Масово преоразмеряване на снимки
Picasa: Масово преоразмеряване на снимки
Anonim
маса
маса

Когато качвате снимки в интернет, обърнете внимание на техния размер. Твърде големият формат ще удължи времето за качване на снимки и ще натовари допълнително сървъра. Затова си струва да подготвите албума, преди да го качите, така че да е адаптиран към уеб приложения. Функцията за масово преоразмеряване на снимки също е полезна, когато искате да запишете албум на диск, но размерът на снимката значително надвишава капацитета на носителя. В този урок ви показваме лесен начин за намаляване на големи количества снимки с помощта на Picasa.

Picasa е напълно безплатна и може да бъде изтеглена от нашите ресурси. След включване избираме снимките, които искаме да трансформираме. Възможно е също да изберете цял албум. След това щракнете върху опцията "Експортиране", която е в долната част на програмата.

маса1
маса1

Изберете местоположението, към което ще бъдат експортирани снимките. За да направите това, щракнете върху опцията "Преглед" и след това отидете на пътя за достъп, който ни интересува.

маса2
маса2

Определяме името на папката.

маса3
маса3

Изберете опцията "Преоразмеряване до" и задайте броя на пикселите, който трябва да бъде максималната стойност на ширината на изображението. За уеб приложения препоръчваме да зададете 800, максимум 1024.

маса4
маса4

Ако държите на малкия размер на файла, задайте полето "Качество на изображението" на "Нормално".

маса5
маса5

След като зададете всички параметри, натиснете бутона "Експортиране". Програмата ще започне да работи. След приключването му, автоматично ще се отвори папката с експортираните снимки

Популярна тема