Изтегляне на видеоклипове от видео сайтове (YouTube, Vimeo)

Изтегляне на видеоклипове от видео сайтове (YouTube, Vimeo)
Изтегляне на видеоклипове от видео сайтове (YouTube, Vimeo)
Anonim
блокиран
блокиран

Когато разглеждаме уебсайтове, ние често възпроизвеждаме видео файлове, например на популярния уебсайт YouTube или Vimeo. Какво да правим, когато искаме да запазим даден клип на твърдия диск и след това да го възпроизведем отново офлайн? Можем да използваме подходящата програма, която ще изтегли съдържанието на нашия диск. Недостатъкът на подобно решение обаче е необходимостта от повторно изтегляне на данните, което може да се окаже пречка за хората с бавна връзка. Има много по-прост начин за решаване на този проблем.

Когато гледаме филм в уеб браузър, той автоматично се записва на нашия твърд диск, въпреки че изглежда нямаме достъп до него. Проста програма, наречена VideoCacheViewни позволява да преглеждаме временни файлове и да получаваме нещата, които искаме от тях.

Първо, трябва да изтеглим и разопаковаме гореспоменатата програма. Има го в нашата база данни. Ако нямате програма за извличане, можете да я намерите тук. Стартирайте разопакованата програма, като щракнете двукратно върху нея с левия бутон на мишката.

видео 1
видео 1

Трябва да видим таблица с наскоро гледани видеоклипове. Някои от тях вече са описани в раздела "Заглавие".

видео2
видео2

Ако не можем да разпознаем видеоклипа, възможно е да го прегледаме. За да направите това, щракнете с десния бутон върху избрания файл и изберете опцията "Пусни избрания файл" или натиснете клавиша F2.

видео 3
видео 3

Ако искате да запазите избрания филм, щракнете с десния бутон на мишката върху обекта, който ви интересува и изберете опцията "Копиране на избраните файлове в".

видео4
видео4

Изберете мястото, където да бъде записан файлът и натиснете бутона OK.

видео5
видео5

Забележка: Програмата автоматично получава името от файла, ако искате да го промените, изберете опцията „Описание на файла за генериране на името на файла“и след това въведете вашето собствено заглавие.

видео6
видео6

Видео файлът ще бъде копиран на избраното от нас място. Отсега нататък можем да го играем, без да сме свързани с интернет. Все пак трябва да се помни, че за правилна работа системата изисква подходящи кодеци, които могат да бъдат изтеглени от нашия сървър.

Популярна тема