Windows 7: Бързо стартиране на програми

Съдържание:

Windows 7: Бързо стартиране на програми
Windows 7: Бързо стартиране на програми
Anonim
блокиран
блокиран

Windows 7 има много скрити функции, които не са изложени на преден план. Сред тях можем да намерим няколко начина за бързо стартиране на любимите ви програми. Стандартното търсене на икона и двукратното щракване върху нея може да отнеме много време, особено когато има много елементи на работния плот. И така, как да улесните живота си и да ускорите стартирането на любимите си приложения? Има няколко начина да направите това.

Функция за търсене в стартовото меню

Първият и най-очевиден начин за бързо намиране на програма е да напишете част от нейното име в лентата за търсене в стартовото меню. Например, ако искаме да включим Google Chrome, трябва само да напишем "chr" и желаното приложение ще се покаже сред най-подходящите резултати. В този момент просто щракнете върху иконата, за да го стартирате.

бързо1
бързо1

Този метод може да се използва и за бързо намиране на папката или файла, които ви интересуват. Процедурата е абсолютно същата и в двата случая.

Преки пътища към иконите на лентата на задачите

Малко хора знаят, че всяка икона в лентата на задачите има свой собствен пряк път, който осигурява бърз достъп до програмата. За да активирате един от тях, използвайте комбинацията клавиш Windows (между Ctrl и Alt) + число (от 1 до 0). Оформлението на отделните икони е представено по-долу.

бързо2
бързо2

Ако използвате клавишна комбинация, програмата ще се стартира. Ако обаче приложението има няколко карти, действието ще превключва между тях.

Клавишна комбинация

Можем също да присвоим клавишна комбинация за всяка икона. Това решение пропуска елемента за търсене и се свежда до използването само на клавиатурата. За да зададете свой собствен пряк път, първо намерете иконата, към която ще се прилага. Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Свойства".

бързо3
бързо3

В раздела "Бърз достъп" щракнете върху опцията "Клавиш за бърз достъп" и натиснете клавиша, който трябва да стартира това приложение.

бързо4
бързо4

Потвърдете промените с бутона OK. Отсега нататък можем да стартираме програмата с помощта на комбинацията Ctrl + Alt + X (където X е клавишът, който сме присвоили на иконата).

Популярна тема