Windows: Изчиства контекстното меню

Windows: Изчиства контекстното меню
Windows: Изчиства контекстното меню
Anonim
меню
меню

Контекстното меню се показва, когато щракнете с десния бутон върху файл. Стандартните елементи „Отваряне с“често са осеяни с ненужни функции, които се инсталират с нови програми. След дълго използване на Windows контекстното меню се превръща в кошче с безполезни и нежелани функции. В този урок ви показваме как лесно да се отървете от ненужните опции в контекстното меню.

За да извършим операцията, се нуждаем от програмата CCleaner, която може да бъде изтеглена от нашите ресурси. Инсталираме го на твърдия диск. Процесът на инсталиране е прост и ясен (в началото на инсталацията можете да изберете полски от падащото меню).

меню1
меню1

След като инсталацията приключи, стартирайте програмата. Ще видим приятелско меню. От лявата страна изберете опцията "Инструменти" и след това щракнете върху "Автоматично стартиране".

меню2
меню2

Сред показаните раздели намираме този с име "Контекстно меню".

меню3
меню3

Ще се покаже списък с програми, които се появяват в контекстното меню. Ако искаме да се отървем от тях, щракнете върху избрания елемент и използвайте една от двете налични функции вдясно: "Деактивиране" или "Изтриване на запис".

меню4
меню4

Функцията "Деактивиране" временно деактивира избраната програма от контекстното меню (полезно, когато планирате да използвате дадена опция в бъдеще), докато "Изтриване на запис" напълно се отървава от нежеланото приложение (записът ще бъдат премахнати само от контекстното меню, програмата все още ще остане на диска).

Популярна тема