Windows 7: Проверка на MAC адреса на мрежовата карта

Windows 7: Проверка на MAC адреса на мрежовата карта
Windows 7: Проверка на MAC адреса на мрежовата карта
Anonim
майка
майка

MAC адресът на мрежовата карта е индивидуален идентификационен номер, даден от производителя на хардуера. Полезно е главно за разпознаване на отделни компютри в създадена мрежа. Често администраторът на мрежата, която използваме, изисква да въведем MAC адреса на неговата мрежова карта. Къде мога да намеря информация за адреса? Този урок го обяснява лесно.

За да проверим адреса, който ни интересува, трябва да отидем в стартовото меню и след това в полето за търсене въведете фразата "cmd", след което натиснете Enter.

mac1
mac1

Ще видим системната конзола, в която трябва да въведем фразата "getmac". Редакторът ще ни покаже списък с MAC адреси на нашите мрежови карти.

mac2
mac2

Редът на адресите е точно същият като реда на устройствата в диспечера на устройствата. За да проверите това, отидете в менюто "Старт" и след това щракнете върху "Контролен панел".

mac3
mac3

След това отидете в секцията "Хардуер и звук".

mac4
mac4

Изберете Диспечер на устройства.

mac5
mac5

От показаното дърво разгънете „Мрежови адаптери“. Системата ще покаже реда на мрежовите адаптери, които съответстват на получените по-рано MAC адреси.

mac6
mac6

Като алтернатива можем също да използваме предварително отворения команден ред и да въведем "ipconfig / all" в него. Ще видим подробна информация за мрежовите устройства, заедно с името, MAC адреса и IP адреса.

Популярна тема