Word / Excel: деактивирайте защитения изглед

Съдържание:

Word / Excel: деактивирайте защитения изглед
Word / Excel: деактивирайте защитения изглед
Anonim
защитен изглед в Excel, Word, Power Point 2010
защитен изглед в Excel, Word, Power Point 2010

Excel, PowerPoint и Word версии 2010 и 2013 включват функция, която отваря документи в т.нар. Защитен преглед (включително файлове, изтеглени от интернет). Програма, работеща в този режим, показва документа, но минимизира опциите за редактиране на файла. Това е за защита срещу злонамерени елементи, които могат да бъдат вградени във файла. В това ръководство ще намерите информация как да деактивирате тази опция или да я конфигурирате в зависимост от вашите нужди.

Деактивиране на защитен изглед

Отворете например Word 2010, след което щракнете върху раздела Файл, последван от Опции(предпоследна позиция). Ще се появи нов прозорец с опции на Word, изберете Център за доверие. Накрая щракнете върху бутона Настройки на центъра за доверие.

защитен изглед 2
защитен изглед 2

В новоотворения прозорец на Trust Center изберете Protected Viewот списъка вляво. Ще видите три опции, които блокират файлове, изтеглени от мрежата, прикачени файлове от Outlook и документи на потенциално опасни места. Премахнете избора на елементи, които смятате за излишни. Не забравяйте обаче, че всеки файл, изтеглен от интернет, може да съдържа опасни местоположения.

защитен изглед 5
защитен изглед 5

Надеждни местоположения

Горният елемент беше за пълното изключване на защитения изглед. Друг вариант е да оставите защитата активирана, но да изберете места, където документите ще бъдат надеждни. В прозореца Център за сигурност отидете на раздела Надеждни местоположения. След това щракнете върху бутона в долната част Добавяне на ново местоположение.

защитен изглед 4
защитен изглед 4

Натиснете бутона Преглед и изберете надеждна папка. Освен това можете да проверите опцията . Подпапките на това местоположение също са надеждни, благодарение на което подпапките също ще се считат за безопасни.

защитен изглед 3
защитен изглед 3

Популярна тема