Windows 7: Добавяне на ваши собствени програми към контекстното меню

Windows 7: Добавяне на ваши собствени програми към контекстното меню
Windows 7: Добавяне на ваши собствени програми към контекстното меню
Anonim
кон
кон

Windows 7 предлага много мощни функции. Едно от тях е контекстното меню, което извикваме с десен бутон. Той има няколко основни функции, които са полезни при ежедневната работа с компютър. Какво да правим, когато искаме да добавим наши собствени елементи към него? В този урок ви показваме как да направите това.

За демонстрационни цели ще ви покажем как лесно да добавите Notepad към контекстното меню. Принципът на модифициране на менюто обаче е подобен, благодарение на което ще можете да добавяте всяко приложение по ваш избор, след като прочетете ръководството.

В лентата за търсене на стартовото меню въведете „regedit“и изберете подходящата опция, като щракнете с левия бутон върху нея.

край1
край1

В редактора на системния регистър намерете пътя: HKEY_CLASSES_ROOT \ Directory \ Background \ shell

con2
con2

Следващата стъпка е да създадете нов ключ в папката "shell". За да направите това, щракнете с десния бутон върху него, изберете "Нов" и след това "Ключ".

край3
край3

Въведете името, което да се показва в контекстното меню. В нашия случай това е "Бележник".

край4
край4

След това създайте друг ключ, който ще бъде процедурата за изпълнение. За да направите това, щракнете с десния бутон върху предварително създадения ключ (нашият се нарича "Notepad") и изберете "Нов" и след това "Ключ".

con5
con5

Ключът трябва да бъде наречен "command".

край6
край6

На този етап ще ни трябва пълният път до програмата, която искаме да поставим в контекстното меню. За да копирате бързо пътя, отидете в папката, в която е инсталирана програмата, и след това щракнете с десния бутон върху нея, докато държите левия клавиш "Shift". От менюто изберете опцията "Копиране като път".

край7
край7

Връщаме се към редактора на системния регистър. Отидете в папката "command", която създадохме, и след това щракнете двукратно върху позицията "(по подразбиране)" от дясната страна на таблицата.

край8
край8

В полето "Данни за стойността" натиснете десния бутон на мишката и изберете опцията "Поставяне". Трябва да видим пътя за достъп до програмата, която копирахме няколко стъпки по-рано. Потвърдете промените, като щракнете върху бутона OK.

край9
край9

Затваряме редактора на системния регистър. В този момент, след като щракнете с десния бутон и извикате контекстното меню, един от елементите трябва да е програмата, която току-що добавихте.

con10
con10

Ето как можем да добавим всяка програма към контекстното меню.

Популярна тема