Windows 7: Ускоряване на системата

Съдържание:

Windows 7: Ускоряване на системата
Windows 7: Ускоряване на системата
Anonim
Скорост
Скорост

Windows 7 е много ефективна система с добре изглеждащи прозорци. Подобни настройки обаче изразходват някои компютърни ресурси, което при по-бавни машини може да доведе до намаляване на плавността и съответно до намаляване на комфорта при работа със системата. В този урок ви показваме как да промените настройките на Windows, за да работи по-бързо. Демонстрацията е особено полезна за хора с по-стара техника.

Увеличаването на скоростта на системата се свежда до деактивиране на някои визуални ефекти. Така че имайте предвид, че Windows 7 може да изглежда много по-зле след операцията, но ще подобри плавността на по-стар компютър. Забележка: Ако искате най-доброто представяне, отидете направо в секцията „Други визуални ефекти“. Ако между другото искате системата да изглежда добре, просто следвайте подпозицията „Прозрачност“.

Прозрачност

Опцията, която поглъща най-много системни ресурси, е прозрачността. Въпреки това може да се изключи много лесно в настройките. За целта щракнете с десен бутон някъде на работния плот и изберете опцията "Персонализиране".

скорост1
скорост1

Щракнете върху опцията "Цвят на прозореца".

скорост2
скорост2

След това премахнете отметката от опцията "Прозрачност" и потвърдете промените.

скорост3
скорост3

Windows 7 ще загуби първоначалния си чар, но ще работи много по-бързо на по-бавни машини.

Други VFX

Ако все още не сме доволни от скоростта на системата, можем да опитаме да изключим останалите визуални ефекти. За да направите това, отидете в лентата на стартовото меню и щракнете с десния бутон върху елемента "Компютър", след което изберете "Свойства".

скорост4
скорост4

Отидете в секцията "Разширени системни настройки".

скорост5
скорост5

В следващото меню изберете "Настройки" в полето "Ефективност".

скорост6
скорост6

Изберете опцията "Настройка за най-добра производителност" и потвърдете промените с бутона OK.

скорост7
скорост7

Windows 7 трябва да работи много по-гладко на този етап, но външният му вид оставя много да се желае.

Популярна тема