Windows 7: Автоматично изключване на системата

Windows 7: Автоматично изключване на системата
Windows 7: Автоматично изключване на системата
Anonim
Windows_7_1920x1200
Windows_7_1920x1200

Компютърът може да консумира много електроенергия по време на работа, което е особено болезнено, ако забравите да го изключите през нощта. Системата обаче има вградена опция, благодарение на която автоматично се изключва в определен час, при положение, че няма да я използваме. Този урок показва какво трябва да се направи, за да се постигне гореспоменатия ефект.

Първо отидете на контролния панел. За да направите това, отворете стартовото меню и изберете подходящата опция.

изпревари1
изпревари1

След това отидете на "Система и сигурност".

out2
out2

Изберете опцията "График на задачите" от полето "Административни инструменти".

изпреварен3
изпреварен3

В следващия прозорец отидете на функцията "Създаване на задача".

out4
out4

След това попълнете полето с името на задачата и не забравяйте да изберете опцията "Изпълни с най-високи привилегии", тъй като деактивирането на системата изисква администраторски права.

аут5
аут5

Отидете в раздела "Задействания" и щракнете върху бутона "Ново".

out6
out6

Изберете опцията "Всеки ден" и задайте часа, когато компютърът трябва да се изключи. Например може да е 23:00 часа. Потвърдете промените с бутона OK

out7
out7

След това отидете в раздела "Действия" и изберете "Ново".

out8
out8

В полето "Програма / скрипт" въведете "изключване". В незадължителните атрибути въведете / S / F, благодарение на което системата ще се изключи, принуждавайки всички програми, работещи във фонов режим, да бъдат затворени. Потвърдете промените с бутона OK

излиза 9
излиза 9

Отидете в раздела "Условия" и изберете опцията "Изпълни само когато компютърът е неактивен". В полето до него дефинирайте времето на неактивност, след което функцията да се включи. Препоръчваме времето да не е по-малко от 30 минути. Това ще ви предпази от случайно изключване на компютъра ви.

скок10
скок10

Отидете в раздела "Настройки". Проверете опциите „Изпълни задачата бързо, ако планираното изпълнение е пропуснато“и „Рестартирай на всеки 30 минути след грешка“, за да се уверите, че компютърът се изключва.

out11
out11

Потвърдете промените с бутона OK. Отсега нататък Windows трябва да се изключва автоматично в посоченото от нас време, при условие че в момента не използваме компютъра.

Популярна тема