Windows: Стартиращо флаш устройство със системата

Windows: Стартиращо флаш устройство със системата
Windows: Стартиращо флаш устройство със системата
Anonim
обувка
обувка

Стартиращото флаш устройство е много полезна опция, ако искате да инсталирате Windows, но нямате CD/DVD четец или той е повреден. В такава ситуация е възможно системата да се инсталира от флешка, но първо тя трябва да бъде правилно подготвена. Този урок стъпка по стъпка описва как да създадете стартиращо флаш устройство с избраната от вас операционна система.

За да извършим тази операция, се нуждаем от програма, наречена WinToFlash, която можем да изтеглим от нашия портал. Използва се за създаване на изображения на Windows и записването им във флаш памет. Приложението не изисква инсталация, след разопаковането е веднага готово за използване. Стартирайте програмата.

За да промените програмния език на полски, щракнете върху опцията "език" в долния десен ъгъл.

обувка1
обувка1

След това изберете Polish от падащия списък и потвърдете промените, като щракнете върху бутона OK.

обувка2
обувка2

WinToImage вече ще работи на полски. За да изпълните системния образ на Windows, натиснете бутона със зелена отметка.

обувка3
обувка3

Преминаваме през процеса на съветника, като щракнете върху бутона "Напред".

обувка4
обувка4

Ние определяме местоположението, където се намира оригиналната Windows медия. След това избираме буквата на устройството, която съответства на флаш паметта, където искаме да монтираме системния образ. Забележка: горните пътища трябва да бъдат въведени правилно. Всички данни в избраната флаш памет ще бъдат изтрити, след като процесът на запис на изображението започне.

обувка5
обувка5

След като зададете всички параметри, отидете по-нататък, като щракнете върху съответната опция. Програмата ще ни предупреди да не загубим данни от сменяемия диск и ще ви помоли да приемете лиценза. Процесът на създаване на стартиращо флаш устройство може да отнеме до няколко десетки минути. След това време ще можем да инсталираме Windows с помощта на USB устройството.

Популярна тема