Задайте реда на зареждане на системата

Задайте реда на зареждане на системата
Задайте реда на зареждане на системата
Anonim
биос
биос

Редът за стартиране на BIOS е много важен елемент при инсталиране на Windows или използване на програми, вградени на външно устройство. Преди да прочете BIOS, той чете данните в дадения му ред. По подразбиране твърдият диск има приоритет пред CD/DVD четеца или USB устройството. Ако искаме компютърът да игнорира системата Windows, вградена на твърдия диск, и да зарежда от USB флаш устройство, трябва правилно да зададем реда на зареждане. Този урок ви показва как да направите това.

За да определите реда на зареждане, влезте в BIOS. Когато стартирате компютъра, натиснете клавиша "Delete" или F2, в зависимост от версията на дънната платка. Ако не знаем точно кога да натиснем клавиша, препоръчваме да го пулсирате, докато не видим таблицата с настройките на компютъра.

bios1
bios1

Отидете в раздела "Boot" и след това изберете опцията "Boot Device Priority".

bios2
bios2

Ще се появи таблица с реда, в който данните се четат от компютъра.

bios3
bios3

За да промените реда на зареждане, изберете "1st Boot Device", като натиснете клавиша "Enter". Изберете опцията, която ни интересува от таблицата. Например, ако искаме компютърът да стартира първо от USB устройство, ние избираме опцията, наречена "Removable Device" или "Floopy Disc" (в зависимост от версията на BIOS, тези имена може да са частично различни). Твърдият диск, от друга страна, означава твърдият диск на нашия компютър.

bios4
bios4

След като завършите стъпките, излезте от BIOS и запазете промените. За да направите това, натиснете клавиша F10 и изберете опцията OK

bios5
bios5

Забележка - моделът на BIOS може да се различава от представения в урока по-горе. Зависи от производителя на дънната платка. Повечето операции обаче се извършват по подобен начин. За Phoenix Award BIOS потърсете функцията за ред на зареждане в раздела „Разширени функции на BIOS“.

Също така не забравяйте, че ако инсталационната програма / Windows не бъде намерена на посочения носител, компютърът ще премине към следващото устройство според приоритета в списъка. Така че, ако първо зададем зареждане от флаш памет, но не я свържем с компютъра, системата ще премине към следващата опция, стартирайки Windows от твърдия диск.

Популярна тема