Нулиране на твърдия диск

Нулиране на твърдия диск
Нулиране на твърдия диск
Anonim
нулиране
нулиране

Когато след сканиране на твърдия диск резултатите ясно показват голям брой ЛОШИ логически сектори, струва си да извършите операция, наречена нулиране на диска. Това не е нищо друго освен опит за поправка на лоши сектори. Заслужава да се отбележи обаче, че тази функция е свързана със загуба на данни на диска. Така че не забравяйте да се защитите, като копирате важни файлове и папки другаде.

Имате нужда от програма, наречена MHDD, за да извършите нулиране на диска. Можете да го изтеглите от нашите ресурси. Приложението се стартира преди стартирането на операционната система, така че трябва да бъде записано на CD / DVD или на флаш устройство.

Забележка: Нулирането на диска ще загуби безвъзвратно всички данни. Също така имайте предвид, че компютърът не може да бъде изключен, докато операцията се извършва, тъй като дискът може да се срине напълно.

Рестартирайте компютъра, като изберете опцията за зареждане от външен носител. Можете да прочетете как да го направите в това ръководство. Ще видим екрана:

нулиране 1
нулиране 1

Въведете числото 2 и натиснете "Enter". След това изберете диска, който ще бъде засегнат от операцията. В нашия случай това е номер 1.

нулиране 2
нулиране 2

Ще видим главното меню на програмата. Натиснете клавиша F4. Ще се появи менюто за избор на сканиране.

нулиране 3
нулиране 3

Отидете на опцията „Изтриване на закъсненията“и натиснете клавиша „Enter“, за да потвърдите промените. След това натиснете F4 и преминете към процеса на нулиране. Тази операция може да отнеме много време. Средното време, необходимо за нулиране на 160GB диск е около 8 часа (ако наистина има BAD сектори). Не забравяйте да не изключвате компютъра от източника на захранване през този период.

нулиране 4
нулиране 4

След нулиране на диска, въведете командата "Scan" и след това изберете опцията "Remap". Извършваме сканирането чрез натискане на клавиша F4.

нулиране 5
нулиране 5

Ако все още има ЛОШИ сектори, моля, стартирайте отново опцията за сканиране "Remap". В нашия случай дискът е дезинфекциран

нулиране 6
нулиране 6

Функцията "Erase Delays", описана тук, работи, като нулира само тези сектори, които са били маркирани като лоши от програмата. Ако обаче искаме да нулираме напълно диска, въведете функцията "изтриване" в командния ред. След това въвеждаме началната и крайната позиция на секторите, които искаме да изтрием, след което потвърждаваме нулирането, като въвеждаме буквата "Y".

нулиране 7
нулиране 7

След операцията стартирайте сканирането с функцията "Remap", описана по-горе.

Популярна тема