Изпращайте големи файлове по имейл

Съдържание:

Изпращайте големи файлове по имейл
Изпращайте големи файлове по имейл
Anonim
прикачен файл към имейл
прикачен файл към имейл

Чрез електронна поща можем да изпратим не само съобщение, но и всеки файл - което вероятно всеки знае. Проблемът възниква само когато файлът ни е голям и не попада в границите на пощенската услуга, която използваме. Какво да направите в този случай? Как да заобиколите това неудобство? Всички тези проблеми са обяснени в ръководството по-долу.

Първо, едно уточнение - различните пощенски услуги предлагат различни лимити. Например популярният Gmail предлага размер на прикачения файл до 25 MB и това работи перфектно, стига да изпращаме съобщение до потребител, който също използва Google. Ако обаче изпратим същото съобщение до човек, чийто доставчик на пощенски услуги ограничава размера на прикачените файлове до 10 MB - сървърът ще отхвърли съобщението. Ето защо, въпреки бързото развитие на мрежовите устройства, се препоръчва прикачените файлове да бъдат ограничени до максимум 10 MB на файл.

Разделяне на файл

Най-лесният и най-старият начин да изпратите голям файл е да го разделите на по-малки части с помощта на подходяща програма. За целта ще използваме безплатната програма 7 Zip. Изтегляме го от това мястоСлед инсталиране отидете до файла, който искаме да разделим на по-малки части, и щракнете с десния бутон върху него. Избираме 7 Zip -> Добавяне към архив.

прикачен файл към имейл 1
прикачен файл към имейл 1

Определяме размера на тома - 10 MB. Натиснете бутона OK, за да разделите файла

прикачен файл към имейл 2
прикачен файл към имейл 2

Така подготвените файлове са готови за изпращане

Популярна тема