Мобилен интернет: Как да намалим консумацията на честотна лента?

Съдържание:

Мобилен интернет: Как да намалим консумацията на честотна лента?
Мобилен интернет: Как да намалим консумацията на честотна лента?
Anonim
връзване
връзване

Класическите уебсайтове са проектирани за бърза и постоянна интернет връзка, която не е ограничена от количеството изпратени и изтеглени данни. Но какво да правим, когато използваме мобилен интернет (напр. като го споделяме от мобилен телефон) и искаме да ограничим количеството изтеглени данни до минимум, поради ограниченията, наложени от оператора? В този урок ви представяме някои съвети, които да ви помогнат да разрешите този проблем.

Деактивирайте автоматичното възпроизвеждане на видеоклипове

Когато сърфирате в мрежата, често срещаме ситуация, при която даден филм се пуска автоматично. В този момент браузърът изтегля видеофайла, като заема доста голяма честотна лента. Достатъчно е обаче да изключите функцията за автоматично възпроизвеждане, за да не рискувате ненужна загуба на ценен пакет.

Този проблем е описан подробно в в отделно ръководство. Струва си да се отбележи, че този метод елиминира не само зареждането на филми, но и всички видове елементи, които използват флаш технология (например реклама). Благодарение на това ще спестим много трансфери.

Деактивиране на изображения

Друг, макар и малко драстичен начин за запазване на пакет от данни е напълно да деактивирате изтеглените изображения. Уеб страниците може да изглеждат нечетливи и в много случаи ще бъдат, но благодарение на това можем да спечелим много ценни MB.

Google Chrome

За да деактивирате изтеглянето на изображения в Google Chrome, отидете в настройките.

мобилен 1
мобилен 1

Изберете "Показване на разширени настройки".

мобилен 2
мобилен 2

В секцията „Поверителност“щракнете върху „Настройки на съдържанието“

мобилен 3
мобилен 3

Изберете „Не показвай никакви графики“

Популярна тема