Office Web Apps: Основни сервизни функции

Office Web Apps: Основни сервизни функции
Office Web Apps: Основни сервизни функции
Anonim
офис уеб приложения
офис уеб приложения

Създаването и съхранението на документи в облака става все по-популярно. Повечето потребители използват уеб решения на Google. Има обаче алтернативи на тези услуги. Най-големият конкурент е Microsoft, която предоставя безплатно почти идентичен интерфейс с настолните Office приложения, което е невероятно предимство. В това ръководство ви показваме как да започнете с Office Web Apps и основните възможности.

На пръв поглед Office Web Apps не се различават от версиите за настолни компютри, така че защо да плащате повече, когато са достъпни безплатно в Интернет? Тук въпросът е спорен. Първо, те изискват постоянен достъп до интернет. Второ, файловете се създават и съхраняват на сървърите на Microsoft, въпреки че, разбира се, е възможно да ги копирате на вашия собствен твърд диск. Трето, възможностите са много ограничени в сравнение с десктоп версията. Това обаче не пречи на удобното създаване на основни документи. И така, как да започнете да използвате Office Web Apps?

1. Първо отиваме на този адрес и влизаме с нашия акаунт в Microsoft. Live ID се използва и в Windows Phone, Windows 8 или дори Xbox Live. Ако все пак нямаме активен акаунт, създаваме нов - разбира се безплатно

офис уеб приложения 1
офис уеб приложения 1

2. Ще бъдем прехвърлени към нашето мрежово устройство SkyDrive (услуга, подобна на Google Drive), където можем да започнем да създаваме документи с помощта на Office Web Apps. Например, за да създадете текстов документ, отидете в менюто "Създаване" и след това изберете "Документ на Word".

офис уеб приложения 2
офис уеб приложения 2

3. Ще бъдем помолени да въведем името на документа.

Популярна тема