Windows 8.1: Преглед на новините

Съдържание:

Windows 8.1: Преглед на новините
Windows 8.1: Преглед на новините
Anonim
Windows 8.1
Windows 8.1

Microsoft пусна Windows 8.1, който е безплатна актуализация на най-новата му операционна система. Всеки потребител може да го инсталира и сам да види дали подобрява ежедневната употреба на компютъра. Windows 8.1 носи много новости, но някои от тях може да са невидими с просто око. Затова решихме да опишем подробно всички новости, така че потребителите, които започват своето приключение с тази система, да не се чувстват изгубени.

Класически работен плот

Вероятно най-шумната новина е връщането на бутона Старт, който липсваше в базовата версия на Windows 8. Вярно е, че не получи функционалността, известна например от Siódemka, но това е намигване към по-възрастните потребители. Използването му ще ни отведе до началния екран с характерен интерфейс с плочки.

win81 презентация 1
win81 презентация 1

След като щракнете с десния бутон върху него, получаваме бърз достъп до списъка с най-често използваните функции, включително контролния панел, търсачката или дори опциите за захранване. Поради това е интересен заместител на класическото стартово меню.

win81 презентация 2
win81 презентация 2

В Windows 8.1 можете да настроите автоматично влизане в класическия работен плот по време на стартиране на системата. По този начин ще заобиколим интерфейса на Metro, който не всички харесаха. Как да го направите, ние пишем в отделно ръководство.

презентация на win81 9
презентация на win81 9

Актуализация 8.1 също носи повече опции за конфигуриране. В допълнение към гореспоменатото регистриране директно на работния плот, можем да деактивираме ъгловата навигация. След това бутонът "Старт" ще се използва за превключване към модерния екран.

Популярна тема