Как да възстановите Windows 8

Съдържание:

Как да възстановите Windows 8
Как да възстановите Windows 8
Anonim
w8-p
w8-p

Забелязахте ли, че нещо не е наред с вашия компютър? Започна ли да работи по-бавно или нещо е спряло да работи напълно? Ще ви покажем как можете да възстановите Windows 8 до по-ранно време, когато всичко е работило добре.

Възстановяването на системата е една от полезните функции на Windows - позволява ви да възстановите системата до състояние, в което сме сигурни, че работи правилно. По този начин е възможно да спасите настолен или преносим компютър от много различни нещастия. В тази статия ще обясним как да създадете точки за възстановяване на системата, както и как да възстановите самата система.

Създаване на точка за възстановяване

За да създадете точка за възстановяване, задръжте курсора на мишката върху горния десен ъгъл на екрана и изберете функцията "Търсене". След това стартирайте "Контролен панел".

01
01

Сега отидете на "Система и сигурност", за да отидете на "Система". Следваща стъпка: от менюто вляво щракнете с левия бутон върху функцията "Разширени системни настройки".

02
02

В новоотворения прозорец отидете на раздела "Защита на системата". В долната част ще намерите икона с думите "Създаване" - кликнете върху нея.

03
03

Ще се появи прозорец с молба да въведете описание, за да ви помогне да идентифицирате точката за възстановяване. Например, можете да въведете „Работеща система с актуализации“, ако преди това сте инсталирали всички актуализации. След като въведете името, изберете бутона "Създаване".

Създаването на точка отнема няколко минути. Ако процесът е успешен, ще се появи изскачащ прозорец с информация, че точката за възстановяване е създадена:

04
04

Това е - току-що успешно създадохте точка за възстановяване на системата. Веднага щом възникнат проблеми, например компютърът ви започне да работи по-бавно, можете да го възстановите до предишното му състояние.

Популярна тема