VLC: Списък с полезни опции

Съдържание:

VLC: Списък с полезни опции
VLC: Списък с полезни опции
Anonim
vlc лого
vlc лого

Програма VLC медиен плейър(VideoLAN) е един от най-популярните софтуери за възпроизвеждане на мултимедия. Над 700 000 са изтеглени от нашия портал. пъти. VLC предлага поддръжка за голямо разнообразие от аудио и видео формати. Ето няколко примера как да извлечете максимума от този плейър.

Екранна снимка

Можем да направим екранна снимка на възпроизвеждания филм по всяко време. За да направите това, изберете от VLC менюто: Изображение и след това Направете екранна снимка. В горния ляв ъгъл ще видите миниатюра на направения скрийншот, а най-отгоре ще видите пътя с графичния файл. По подразбиране файлът ще бъде записан в папка Моите снимки в Моите документи.

1
1

Разширения

Има много разширения за VLC media player, които разширяват функциите на тази програма. Директорията на всички разширения може да бъде намерена на страницата addons.videolan.org Изтегленият файл трябва да бъде поставен в директорията \ lua \ extensions, който е в мястото за инсталиране на плейъра.

Инсталираните разширения могат да бъдат прегледани чрез избиране от менюто Инструменти и по-късно Добавки и разширения.

Нормализация на звука

Често пъти един медиен файл се възпроизвежда много силно, друг тихо. VLC предоставя опция за нормализиране на силата на звука, така че всички възпроизвеждани файлове да имат еднаква сила на звука. От менюто изберете Инструменти, след това Предпочитания(по този начин ще отворим прозореца Предпочитания). Можем също да натиснем прекия път CTRL+ P.

2
2

Щракнете върху иконата Звук и изберете Нормализиране на звука към.

3
3

Полезни клавишни комбинации

  • цял екран - F
  • възпроизвеждане / пауза - Интервал
  • заглушаване - M
  • увеличаване на звука - CTRL+ стрелка нагоре
  • намаляване на звука - CTRL+ стрелка надолу
  • направете екранна снимка - SHIFT+ S
  • увеличаване на забавянето на субтитрите - H
  • намаляване на забавянето на субтитрите - G

Популярна тема