Как да удължа работното време на iPhone?

Съдържание:

Как да удължа работното време на iPhone?
Как да удължа работното време на iPhone?
Anonim
Батерия за iPhone
Батерия за iPhone

Съвременните смартфони имат огромни възможности. Развитието по отношение на скоростта на процесора и размера на паметта се извършва с шеметни темпове. За съжаление най-големият проблем при този тип устройства е издръжливостта на батерията. Тук технологиите са безсилни и вероятно ще изчакаме още няколко години за революция в тази материя. Дотогава трябва да използваме добре обмислена конфигурация на операционната система, така че потреблението на енергия да е възможно най-ниско. Представяме дузина съвети, които ще ви помогнат да удължите живота на батерията на iPhone с iOS 7.

Когато iOS 7 дебютира миналия септември, Apple направи редица промени, които значително подобриха функционалността на и устройства - включително iPhone. Новата версия на iOS обаче накара потребителите да се оплакват и от по-краткия живот на батерията. И така, подготвихме ръководство, в което обясняваме какво трябва да се направи, за да накарате iPhone да работи по-дълго на батерията.

01
01

Събраните съвети често се свеждат до факта, че трябва да деактивирате определена функция. Така че може да си помислите, че печелим повече живот на батерията, като се отказваме от функционалността на смартфона. Но нищо не ви пречи да активирате дадена функция точно когато е необходима. Освен това вече отбелязваме, че не е нужно да следвате всички съвети - изберете тези, които изглеждат подходящи за вас и начина, по който използвате телефона.

1. Регулиране на яркостта на екрана

Екранът на вашия телефон е един от най-важните, когато става въпрос за енергоемки компоненти - iOS устройствата не са изключение. Ако искате да удължите живота на батерията, трябва да намалите яркостта на дисплея. Също така си струва да изключите функцията, която го регулира автоматично.

За да направите това, отидете в настройките на вашия iPhone, след това отидете на „Тапети и яркост“и премахнете отметката от функцията „Автоматично“.

02
02

Освен това намалете яркостта до ниво, което ще бъде достатъчно за удобно използване на iPhone. Според нас нивото на яркост е 10-25 процента. е напълно задоволително, но разбира се, вие трябва да решите сами.

2. Wi-Fi и Bluetooth връзка

Ако никога не се свързвате с аксесоар чрез Bluetooth, няма причина тази технология да е включена. Ако използвате устройства като слушалки или външни високоговорители, включете Bluetooth само когато действително възнамерявате да използвате периферните устройства.

За да изключите / включите Bluetooth, отидете в настройките на iPhone и влезте в полето "Bluetooth" - там можете да включвате и изключвате технологията. Също така си струва да знаете, че можете да го направите по-бързо: плъзнете нагоре от долната част на екрана, за да се покаже Центърът за управление, след което докоснете средната икона със символа Bluetooth, за да активирате или деактивирате тази връзка.

03
03

Wi-Fi връзката също изразходва батерията. Безжичната мрежа често е необходима, когато използваме телефона, но когато не се нуждаем от интернет връзка, можем да деактивираме Wi-Fi. Това може да стане по същия начин, както при Bluetooth – отидете в Центъра за управление и докоснете иконата Wi-Fi (втората отляво). Струва си да се отбележи, че можете също да регулирате яркостта на екрана от нивото на контролния център.

Wi-Fi и Bluetooth трябва да са неактивни, когато не са необходими. Това ви спестява много ценни минути живот на батерията. Добра идея е да си създадем навик: веднага щом не използваме интернет, изключваме Wi-Fi.

Популярна тема